Râmnicu Vâlcea: Alexandra Leţu îi ajută pe tineri să-şi găsească un job peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o fire dinamică, îi place să cânte să danseze şi să participe la multe acţiuni de voluntariat. Ajută tinerii, oferindu-le informaţii, despre cele mai căutate joburi din străinătate.

NĂSCUTĂ. 4 noiembrie 1993, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. elevă clasa a X-a la Colegiul naţional de Informatică „Matei Basarab".
IDEAL. Să ajungă ambasador al României în Japonia.


Alexandra este o tânără inteligentă mereu dornică de a face ceava folositor. A învăţat să cânte şi să danseze jocrurile populare încă de la grădiniţă, iar în clasa a II-a a făcut canto popular. „Am cântat în corul «Cipolino» al Şcolii Populare de Artă. În urma concertelor pe care le dădeam prin parcul Mircea cel Bătrân sau prin staţiuni, am putut să-mi înving timiditatea", se destăinuie tânăra. Când programul şcolii nu a mai corespuns cu cel al repetiţiilor de la canto, Alexandra a renunţat la cor şi a devenit un membru al Consiliului Local al Copiilor. „Organizam activităţi extraşcolare, mobilizam copiii din Râmnicu Vâlcea, Horezu, să facem desene pe asfalt în parcuri", mai spune Alexandra. Simultan cu aceste activităţi, a ţinut morţiş să înveţe dansul modern, aşa că s-a înscris la un club unde a învăţat cha-cha-cha, samba, vals. „Pe partenerul meu îl călcam des pe picioare pentru că nu ţinea pasul cu mine aşa că am hotărât să renunţ".


A organizat „Crăciunul European 2009"


Din septembrie 2009 a devenit voluntar la organizaţia Europe Direct. „Am organizat primul «Crăciun European» în Râmnicu Vâlcea şi alături de alţi colegi am făcut prăjituri specifice altor ţări. Eu am făcut-o pe «Babuşka», o prăjitură estoniană tradiţională, asemănătoare cu o baclava, cu multe ingrediente. Prăjiturile au fost vândute la licitaţie, iar banii au fost folosiţi pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi. Alexandra a devenit voluntar şi al EURODESK şi în parteneriat cu Europe Direct a făcut acţiuni de informare a tinerilor privind posibilităţile lor de angajare. „Cei mai mulţi tineri au fost interesaţi de joburi în străinătate pe perioada verii, unde să lucreze ocazional. Noi am făcut aceste informări şi mulţi dintre cei care au primit informaţiile, le-au materializat în practică".


Întrebări şi răspunsuri
De ce eşti atrasă de cultura japoneză?
A.L. De mică mi-au plăcăut gheişele, mi-a plăcut cultura japoneză, care este una extrem de avansată. De la ei avem ce învăţa şi mi-aş dori să am această oportunitate în viitor să ajung pe teritoriu nipon.


Care sunt muncile ce se oferă tinerilor în străinătate?
A.L. Cei mai mulţi tineri care pleacă pe timpul verii lucrează în restaurante, iar fetele găsesc slujbe de baby siter sau să facă menaj.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite