Râmnicu Vâlcea: PORTRET Albert Codreanu promovează muzica de fanfară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A participat la zeci de concursuri şi festivaluri alături de Fanfara Gabriel Chaborschi, visul său fiind să ducă muzica de fanfară pe cele mai înalte culmi.

NĂSCUT. 5 noiembrie 1996, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elev în clasa a VII-a la Şcoala Waldorf din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Să ajungă profesor de clarinet.


Albert face parte din Fanfara Copiilor „Gabriel Chaborschi" şi povesteşte că a moştenit pasiunea pentru muzică de la mama sa. „Mama mea are o voce deosebită şi probabil de la ea am moştenit şi eu dragostea pentru muzică. Am început să studiez acest domeniu fascinant în urmă cu un an de zile împreună cu domnul profesor Constantin Andrei, care este şi coordonatorul Fanfarei Copiilor din Râmnicu Vâlcea", mărturiseşte elevul. În urmă cu câteva luni, băiatul a descoperit un nou instrument muzical, clarinetul, despre care spune că i-a acaparat tot timpul liber. „Îmi place foarte mult clarinetul şi mi-aş dori şi ca pe viitor să pot să studiez cât mai mult despre acest instrument muzical", mai spune Albert Codreanu. Băiatul a participat alături de colegii din Fanfara Copiilor la Festivalul Fanfarelor de la Piteşti, unde a obţinut locul I. „ Am avut ocazia să descopăr o lume minunată, să demonstrăm tuturor că ceea ce facem noi este artă şi talent, dar şi foarte multă muncă", povesteşte Albert. Până în prezent, Albert a mers împreună cu Fanfara Copiilor „Gabriel Chaborschi" la majoritatea concursurilor şi festivalurilor de gen desfăşurate din ultimul an. „Am colindat aproape prin toată regiunea Olteniei, unde am avut diferirite spectacole. Am mers la Slatina, Craiova sau la Târgu Jiu. De asememnea am participat şi la manifăstările organizate în diferite localităţi din Vâlcea, unde am susţinut concerte", mai spune Albert. Coordonatorul Fanfarei Copiilor afirmă că micuţul este foarte talentat şi dornic să urmeze o carieră în domeniul muzical. „Este un băiat talentat care stăpâneşte şi percuţia şi clarinetul, dar şi saxofonul", mărturiseşte profesorul Constantin Andrei, dirijorul Fanfarei Copiilor.


Îndrăgostit de muzica de fanfară


Albert spune că iubeşte melodiile antrenante , cele care îi fac pe spectatori să trăiască muzica pe care el o interpretează. „Preferatele mele sunt melodia «Corul vânătorilor» şi «Trecea fanfara militară». Consider că tinerii ar trebuie să se familiarizeze şi cu cest gen de muzică, cel de fanfară, care este unul extraordinar de frumos", mai spune Albert Codreanu. În timpul liber, Albert se realxează ascultând muzică sau jucând fotbal alături de prietenii lui. „Eu cred că sportul ne ajută să ne menţinem sănătoşi, iar muzica ne ţine sufletul frumos. De aceea eu îi îndrum şi pe prietenii mei să facă suplimentar ore de muzică", completează elevul. La şcoală printre materiile sale preferate se numără limba şi litareatura română, desenul şi educaţia fizică.


Întrebări şi răspunsuri

Care este materia ta preferată, la şcoală?
„Îmi place să descopăr cât mai multe lucruri din diferite domenii, iar la şcoală mă străduiesc să nu pierd nimic din materiile importante. Însă muzica, rămâne pentru mine, domeniul la care nu aş renunţa niciodată şi căruia îi aloc cel mai mult din timpul meu".


Care sunt persoanele care sunt mereu alături de tine?
„Mama mea care mă înţelege mereu atunci când am nevoie de ajutor, domul profesor Constantin Andrei, dar şi prietenii mei şi colegii de la fanfară de la care am avut de învăţat numai lucruri bune şi care m-au sprijinit atunci când mi-a fost mai greu".


Ce-i place
Să socializeze cu tinerii de vârsta lui, să meargă în oraş sau în diferite excursii alătuir de prieteni. Să asculte muzică şi să joace fotbal.


Ce nu-i place
Nu suportă să fie minţit sau înşelat. De asemenea, nu-i place să fie certat cu cel mai bun prieten al său. Nu-i plac persoanele care nu îşi respectă promisiunile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite