Râmnicu Vâlcea: PORTRET: Andrei Roman, olimpic la informatică şi pasionat de patru sporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Roman
Andrei Roman

Participă la concursuri şi olimpiade la materia sa preferată şi se relaxează înotând şi jucând baschet, fotbal sau la volei.

NĂSCUT. 16 august 1993, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic.
IDEALURI. Îşi doreşte să urmeze o carieră în domeniul informaticii.


Andrei mărturiseşte că iubeşte informatica, iar pasiunea pentru acest domeniu a moştenit-o de la părintele său. „Tatăl meu este şi el un împătimit al calculatoarelor şi al ştiinţelor exacte şi a ştiut să mă atragă şi pe mine astfel încât să îndrăgesc acest domeniu", afirmă tânărul. Elevul spune că a avut şansa ca la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân să întâlnească dascăli minunaţi care au ştiut să îl formeze şi să îl motiveze pentru a reuşi să aibă rezultate bune. Încă din clasele generale, Andrei a participat la zeci de concursuri şi olimpiade şcolare, unde s-a remarcat şi a obţinut numeroase premii. „Primele concursuri la care am participat au fost de matematică, unde am obţinut rezultate bune. Unul dintre cele mai importante, a fost premiul III la un concurs judeţean de matematică, prin clasa a VII-a. Au urmat apoi, concursurile de informatică, unde de asemenea, am avut rezultate bune", povesteşte Andrei Roman.


Se relaxează mergând la înot


Adolescentul a obţiunt două menţiuni la Concursul de informatică Info-oltenia în anul 2009 şi 2010. „Însă premiul cel mai important de până acum, premiul meu de suflet, a fost medalia de argint pe care am obţinut-o anul trecut la Olimpiada Naţională de Informatică", completează Andrei Roman. Elevul povesteşte că în puţinul timp liber pe care îl mai are la dispoziţie, îi place foarte mult să practice divese sporturi. „Joc fotbal, baschet şi volei. De asemenea, merg şi la înot. Iubesc foarte mult sportul, mă ajută să mă relaxez şi să îmi încarc bateriile pentru viitoarele competiţii", afirmă Andrei. Adolescentul spune că nu a practicat niciun sport de performanţă, ci doar din plăcere. „Încerc să îmbin informatica cu sportul şi aşa reuşesc să realizez un echilibru între ele", completează Andrei Roman.


Întrebări şi răpunsuri


Cum se împacă informatica şi sportul?
Foarte bine, dacă de la sport am învăţat să îmi dezvolt aptitudinile de muncă în echipă, de la informatică învăţ modul de a gândi în profunzime rezolvarea unei probleme, dar şi cum să procedez pentru a pune în practică diferite abordări şi moduri de a duce la bun sfârşit o problemă.


Cum te înţelegi cu colegii de la şcoală?
Bine, noi suntem foarte uniţi, toţi colegii de clasă. Participăm la foarte multe competiţii şi de aceea este o concurenţă acerbă între noi. Cu toate acestea, ne consultăm în permanenţă şi încercăm să ne ajutăm unii pe alţii atunci când avem câte o problemă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite