Râmnicu Vâlcea: Oltchim intenţionează să cumpere rafinăria din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arpechim Rafinare aparţine Petrom, care şi-a anunţat intenţia de a o opri. Combinatul are nevoie de instalaţiile de rafinare pentru a menţine stocul de materii prime. Oltchim a ăpnaintat o ofertă de cumpărare către OMV Petrom.

Închiderea instalaţiilor de rafinare de la Aprechim Piteşti de către actualul proprietar va afecta producţia de la secţia de piroliză, pornită de către Oltchim în aceste zile, spun specialiştii societăţii comerciale vâlcene. Singura soluţie ar fi cumpărarea rafinăriei de către Oltchim. Conducerea firmei din Râmnicu Vâlcea a anunţat că a înaintat în urmă cu câteva zile un ofertă privind cumpărarea instalaţiilor de la rafinăria Arpechim Piteşti. „Pe durata negocierilor, până la transferul de proprietate, Oltchim a solicitat încheierea unui contract de închiriere a instalaţiilor în baza căruia societatea să poată începe operarea acestora în cel mai scurt timp", afirmă Constantin Roibu, managerul Oltchim. El mai afirmă că demersul are în vederea integrarea fluxurilor tehnologice şi creşterea gradului de rentabilitate a companiei. În acest moment conducerea Oltchim susţine că nu poate oferii informaţii legate de preţul la care ar putea să achiziţioneze partea de rafinare a Arpechim.


Petrom renunţă la Arpechim din cauza lipsei de rentabilitate


Combinatul petrochimic piteştean a fost pus în funcţiune în 1966 şi a fost proiectat pentru a funcţiona alături de Oltchim aceste două platforme industriale fiind conectate prin conducte de transport a materiei prime. Preluarea şi operaţionalizarea instalaţiilor de petrochimie de către Oltchim a fost finalizată în această lună, după o investiţie totală de 16,8 milioane de euro. Decizia de a închide partea de rafinare a fost luată de OMV Petrom în luna martie, motivaţia acestei acţiuni fiind lipsa de rentabilitate a rafinăriei. Dacă cei de la OMV vor fi de acord cu vânzarea, numărul angajaţilor de la Oltchim va creşte cu 700, pe lângă cei 3000 pe care îi are în prezent.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite