Râmnicu Vâlcea: Obiectivele turistice din Râmnic, promovate cu două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţarea va permite crearea unui Centru de Promovare Turistică, primul din oraş. Proiectul presupune popularizarea şi punerea în valoare a obiectivelor culturale şi turistice din municipiu. Primăria caută un partener pentru organizarea centrului.

Bisericile din Râmnicu Vâlcea, parcul Zăvoi sau clădirile de o importanţă istorică deosebită din oraş vor fi promovate prin intermediul unui Centru finanţat cu fonduri europene. Primăria din Râmnicu Vâlcea a reuşit să obţină aprobarea pentru o finanţare în valoare toatală de aproximativ două milioane de lei noi, bani cu care va pune în valoare obiectivele culturale şi turistice din municipiu, dar şi cele din staţiunile învecinate. Potrivit Hotârârii adoptate de către Consiliul Local, în curând primăria va înfiinţa un centru de promovare a turismului în cadrul căruia vor fi implementate două proiecte importante. „Trasee turistice vâlcene” şi „Trasee Culturale Vâlcene" sunt cele două axe ce vor fi finanţate de către Uniunea Europeană. Conform documentaţiei primul are o valoare de 987.000 de lei, iar cel de-al doilea de 990.000 de lei, urmând ca bugetul local să acopere doar 2% din costurile totale eligibile.


Mai mulţi turişti în municipiu


„Având o vedere că există o axă prioritară de finanţare pentru promovarea turismului, lansată din 2009, am considerat oportun iniţierea acestui proiect care va aduce cu siguranţă mai mulţi turişti în municipiu", explică primarul Romeo Rădulescu. Vor fi incluse în traseele propuse turiştilor obiective precum parcul Zăvoi, bisericile din municipiu, muzeele, galeriile de artă şi clădirile declarate monumente istorice. Deocamdată primăria caută un partener cu expertiză în domeniu care să poată organiza un centru de promovare turistică şi care să se ocupe de cele implementarea celor două proiecte ce urmează a fi finanţate.


Fără centru de promovare în Vâlcea


În acest moment, în Râmnicu Vâlcea nu există un centru care să promoveze turismul îm mod profesionist, iar turiştii sunt obligaţi să se descurce folosind, fie informaţiile de pe internet, fie ajutorul prietenilor din Vâlcea. Proiectul construirii unui Centru de Informare pentru Turişti, iniţiat de Consiliul Judeţean stagnează de ani buni din cauza lipsei unui spaţiu adecvat pentru acesta.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite