Râmnicu Vâlcea: Oana Manea, fotbalista de pe semicerc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica unui antrenor de fotbal, pivotul Oltchimului, Oana Manea, (25 de ani) îşi dorea în copilărie o carieră în sportul-rege.Handbalista este acum la doar un pas de egalarea performanţei fotbaliştilor Stelei din 1986: cucerirea Ligii Campionilor.

Fană declarată a fotbalului spaniol - vizitarea stadionului Santiago Bernabeu este una dintre cele mai frumoase amintiri ale ei - , Oana nu este interesată şi de „Liga lui Mitică". „Mă uit doar la meciurile Barcelonei şi ale lui Read Madrid pentru că acolo e fotbalul adevărat, nu la noi", ne-a mărturisit jucătoarea, care încă nu şi-a revenit din bucuria calificării în finală. Marcatoare a patru goluri în victoria „galacticelor" contra unguroaicelor de la ETO Györ, Oana a aniversat chiar duminică împlinirea vârstei de 25 de ani. „Zilele trecute abia puteam să dorm din cauza tensiunii, visam numai faze de meci şi scheme de joc. Acum totul e perfect, parcă trăiesc o poveste. Am făcut şi o petrecere la mine acasă. Eu am dansat non-stop, în timp ce fetele au făcut karaoke", a exultat pivotul Oltchimului.

Bucureşteancă, adoptată de fanii vâlceni

Aflată de zece sezoane în curtea Oltchimului, Oana Manea a devenit deja unul dintre idolii galeriei vâlcene, cu toate că ea este bucureşteancă get-beget. „Pentru familia mea va fi mai uşor să vină să mă susţină la returul cu Viborg din Sala Polivalentă, dar aş fi preferat sincer să jucăm la Râmnicu Vâlcea", afirmă Manea.

Pivotul Oltchimului spune că ascensiunea ei din ultima perioadă se datorează încrederii de care a beneficiat din partea staffului tehnic. „Putem cuceri trofeul dacă luptăm cu aceeaşi ambiţie şi entuziasm ca în semifinale", afirmă Oana, care recunoaşte că ar fi tentată cândva să încerce o aventură în campionatul danez, cel mai puternic din lume.

Ce nu ştiaţi despre Oana

Este o gospodină desăvârşită şi prepară salate ca la carte

Vrea să îşi deschidă un salon de înfrumuseţare cu fratele ei, stilist de meserie

Ascultă muzică Budha Barr pentru a se relaxa

Le machiază şi le coafează deseori pe coechipiere

Este o fană a cărţilor lui Dan Brown.

Oltchim joacă returul finalei cu Viborg la Bucureşti!

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor juca meciul retur din finala Ligii Campionilor, la Sala Polivalentă din Bucureşti, conform tragerii la sorţi de ieri, de la sediul federaţiei europene.

„Galacticele" se vor duela în finală cu deţinătoarea trofeului, Viborg HK, la care evoluează şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru. Deoarece regulamentul EHF prevede că finala trebuie să se dispute într-o arenă cu minimum 5.000 de locuri, ambele echipe au fost obligate să dispute meciurile de pe teren propriu într-o altă arenă decât cea în care evoluează de obicei.

Meciul tur se va disputa astfel, pe 8 mai (ora 17.15), în Gigantium Arena din Aalborg (6.500 locuri). Returul va avea loc pe 15 sau 16 mai în Sala Polivalentă din Capitală. Deja cererea de bilete este foarte mare, în raport cu cele 6.000 de locuri cât are sala. Data exactă a partidei retur va fi stabilită în funcţie de dorinţa celor de la PRO TV, televiziunea care va transmite meciul.

A doua finală pentru Radu Voina

Oltchim este prima echipă românească ce va juca o finală de Liga Campionilor după 1990 (Steaua - antrenată chiar de Radu Voina - pierdea finala din 1989 în faţa sovieticilor de la SKA Minsk) Gruparea vâlceană mai are în palmares câştigarea Cupei Cupelor şi a Trofeului Campionilor (ambele în 2007), şi a două Cupe IHF (1984 şi 1989).

Alte evenimente de top de la Polivalentă

Campionatul European de handbal feminin

România s-a clasat în final pe locul 4

8-17 dec. 2000

Meci pentru titlul mondial la categoria semi-uşoară a versiunii WBA

Leonard Doroftei - Raul Balbi a câştigat Doroftei

31 mai 2002

Returul Finalei Cupei Challenge handbal masculin

Steaua - Sporting Horta 34-27

29 aprilie 2006

Meci pentru titlul mondial la box,categoria semigrea versiunea WBC

Adrian Diaconu - Chris Henry a câştigat Diaconu

19 aprilie 2008

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite