Râmnicu Vâlcea: Alianţa TATA, de partea unei mămici în lupta pentru fiică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Alianţei Antidisciminare A Tuturor Tăticilor (T.A.T.A) apără pentru prima oară în instanţă o mamă, considerând că dreptul copilului primează

Însoţitoare de bord la una dintre marile companii aeriene din România, Ana Ristea, din Bucureşti, a venit la Râmnicu Vâlcea şi în prezenţa preşedintelui T.A.T.A., Bogdan Drăghici, a prezentat un caz cutremurător în legătura cu drama prin care trece. „Soacra mea nu îmi dă voie să mă apropii de fetiţa mea, Maria Yvette Ristea. Într-o zi pe când mă aflam la locuinţa socrilor mei am fost bătută de soţ, călcată în picioare, motiv pentru care a trebuit să plec, copilul rămânând la socrii mei. De aproape trei ani nu sunt lăsată să-mi văd copila", spune femeia care invocă numeroasele acte de cruzime fizică şi verbală comise de Cristian Ştefan Ristea. Bogdan Drăghici spune că acesta este primul proces în care TATA o apără pe... mamă. „Micuţei Maria i s-au spus lucruri incredibile, inoculate de tată şi bunicii paterni. Fetiţa ştie că a fost născută de tată care a purtat-o în cocoaşă, că mama ei este o mironosiţă, că a avut cinci bărbaţi. Acest tată se crede mai presus de lege", spune avocatul.

image

Ana Ristea si avocatul T.A.T.A., Bogdan Drăghici


Copilul este bine întreţinut


Dosarul soţilor Ristea are grosimea unei Biblii, iar în instanţele bucureştene, procesul divorţului dintre cei doi este în continuare pe rol. La Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Ana Ristea a introdus o nouă acţiune prin care cere să i se stabilească un program de vizită pentru fiica ei, urmărind ca în final să obţină reîncredinţarea micuţei. Am încercat să obţinem şi părerea tatălui, din Râureni (Vâlcea) care provine dintr-o veritabilă familie de intelectuali, bunicul copilei fiind un respectabil conf. univ. dr., dar apelul telefonic ne-a fost respins continuu. Oricând suntem însă  deschişi să redăm şi părerea tatălui, Cristian Ştefan Ristea. Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea dr. Nicolae Badea, ne-a spus: „În cazul acestor neînţelegeri dintre soţi, noi avem o poziţie neutră. Nu ne putem pronunţa până instanţa nu îşi va spune ultimul cuvânt. Nu ne putem pronunţa nici asupra decăderii din drepturi a tatălui, atâta vreme cât copilul este bine întreţinut. Este normal ca mama să-şi vadă copilul".


Divorţată fără să ştie

Potrivit declaraţiilor mameicopilului, primul divorţ al soţilor Ristea a fost introdus de Cristian Ştefan, tatăl: „În urma bătăilor primite şi a faptului că fetiţa mi-a fost oprită la socri, am părăsit domiciliul conjugal din Bucureşti, dar soţul deşi ştia că lucrez de 20 de ani la aceeaşi companie, m-a citat într-un ziar şi la uşa instanţei. Când eu am introdus divorţ, am aflat de la instanţă că sunt deja divorţată într-un dosar introdus de soţ. Acum cele două dosare s-au comasat şi sunt pe rolul instanţelor din Bucureşti care dau termene foarte mari", a mai spus Ana Ristea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite