Râmnicu Vâlcea: O nouă şansă pentru copiii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din echipa valceană World Vision implicată în acest proiect
O parte din echipa valceană World Vision implicată în acest proiect

Proiectul are o valoare de 3,9 milioane euro şi se adresează copiilor cu vârste între 0 şi 16 ani şi 16-20 ani. 700 de copii cu probleme grave de sănătate din patru judeţe vor fi incluşi într-un program de recuperare medicală care se va desfăşura pe parcursul a trei ani.

În localitatea vâlceană Galicea, organizaţia World Vision va lansa peste două zile proiectul „Centru multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunea Nord-Vest, Sud - Est şi Sud-Vest Oltenia". „Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăţi accesul la educaţie şi pe piaţa muncii pentru un număr de peste 700 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale, prin activităţile desfăşurate în zece centre multifuncţionale fixe situate în mediul urban şi rural din patru judeţe Constanţa, Cluj, Dolj şi Vâlcea. Partenerul acestui proiect în judeţul Vâlcea este Primăria Galicea", a declarat Corina Popescu, manager zonal World Vision România, Biroul Zonal Vâlcea.


145 de copii din Vâlcea, preluaţi în program


În Vâlcea, proiectul presupune funcţionarea a două centre, unul în Râmnic şi unul în comuna Galicea, beneficiarii programului fiind 145 de copii cu dizabilităţi. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, valoare sa totală fiind de 3,9 milionae de euro. „Serviciile oferite sunt de recuperare pentru 50 de copii cu vârste între 0-16 ani. De asemenea, 60 de copii cu vârste între 16-20 ani vor beneficia de orientare vocaţională, cursuri de formare profesională, consiliere psihologică şi socio-profesională, iar alţi 35 tineri cu vârste între 18-23 ani vor fi consiliaţi pentru integrarea pe piaţa muncii, din aceştia, 10 ar trebui să îşi găsească un loc de muncă", a declarat astăzi, Delia Dumea asistent comunicare şi relaţii publice în cadrul Biroului zonal World Vision, filiala Vâlcea.


Campanii de sensibilizare pentru copiii cu dizabilităţi


În cadrul proiectului, activităţile de recuperare se vor desfăşura în zece centre multifuncţionale fixe situate în mediul urban şi în mediul rural din judeţele Vâlcea, Cluj, Dolj şi Constanţa. Pe lângă serviciile de recuperare, proiectul mai cuprinde activităţi de informare, campanii de promovare şi de sensibilizare cu privire la drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite