Râmnicu Vâlcea: O catastrofă feroviară a fost evitată pe Valea Oltului în ultimul moment (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii şi poliţiştii încercând să îndepărteze stânca de pe calea ferată
Muncitorii şi poliţiştii încercând să îndepărteze stânca de pe calea ferată

O stâncă de 4 tone a căzut de pe versant în faţa trenului personal 2061. Mecanicul a reuşit să frâneze trenul cu câţiva metri înainte de a lovi bolovanul.

Primul eveniment feroviar de anul acesta putea să producă o adevărată tragedie, pe Valea Oltului, în dreptul localităţii Mânăstirea Turnu. În faţa trenului personal 2061 care circula pe ruta Râmnicu Vâlcea - Sibiu a căzut, la ora 10.05, de la o înălţime de 30 de metri, o stâncă în terasamentul căii ferate. „Am avut noroc, iar eu am fost foarte atent şi am reuşit să opresc locomotiva la câţiva metri de locul unde era stânca", a declarat mecanicul Gheorghe Năstase, de la Depoul Piatra Olt, un om extrem de vigilent. În trenul personal se aflau aproximativ 100 de persoane. „Câţiva pasageri au coborât din tren, dar au urcat repede în vagoane, fiind foarte cald", ne-a spus poliţistul Cristi Costache, de la Poliţia TF Râmnicu Vâlcea.

image

Printre pasageri s-a aflat şi o femeie cu un băieţel de trei ani, pe care poliţiştii au dus-o cu un echipaj în staţiunea Călimăneşti. „Ne-au ţinut cam o jumătate de oră să dea trenul înapoi, care a fost garat, cu spatele, în staţia CFR Călimăneşti, după care şi-a continuat drumul pe cealaltă linie. Bine că a fost mecanicul atent, că acum eram cu toţii în râul Olt. Dacă trenul avea viteză mai mare şi în locul personalulului ar fi circulat «Săgeata albastră», vedeam o adevărată catastrofă", a spus Marin Alexandru, un pasager case se afla în tren.

image

Circulaţia feroviară a fost reluată la ora 11,30, muncitorii de la Secţia Linii 3 Râmnicu Vâlcea spărgând stânca cu pikamerele. Bucăţile de stâncă nu au fost îndepărtate la distanţa care impun normele feroviare, iar muncitorii ceferiştii şi şefii lor au refuzat orice dialog cu ziariştii. „Lăsa-ne domne în pace! Nu ne interesează presa. Veniţi bă, mai repede, să nu vă pozeze", a spus unul dintre ceferiştii ofuscaţi. Poliţiştii de la TF şi cei din Călimăneşti au asigurat permanent zona. „Acesta a fost singurul eveniment feroviar de anul acesta. Anul trecut, la Câineni, căderile de stâncă şi copaci au căzut în calea ferată, circulaţia feroviară fiind închisă vreme de 24 de ore", ne-a spus unul dintre poliţişti.

image

"Trenul personal 2061 a fost oprit înainte de locul incidentului de către reprezentanţii CFR, iar după ce s-a schimbat macazul în zonă trenul, în care se aflau aproximativ o sută de pasageri, a fost redirecţionat pe firul 2, pe unde a şi trecut, timp în care pe firul 1 s-a intervenit pentru îndepărtarea stâncii", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, care a precizat că în urma incidentului nu au existat victime.

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite