Ramnicu Valcea: O asistentă medicală creşte copiii altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Narcisa Cârciu (centru), înconjurată de copiii aflaţi în grija ei
Narcisa Cârciu (centru), înconjurată de copiii aflaţi în grija ei

Cum copiii i-au adus cea mai mare bucurie, Narcisa Cârciu a mai luat în plasament alţi doi fraţi şi încă o fetiţă, părăsită de mama ei în spital.

Asistentă la Spitalul din Horezu, Narcisa Cârciu, din Vaideeni, a renunţat la profesia ei, devenind asistentă maternală. „Eu n-am putut să am copii, iar viaţa fără aceste suflete nevinovate mi se părea fără rost. Rudele ziceau să iau un nepot, dar cei de la Direcţie mi-au recomandat-o pe Maria. La şapte luni suferea de o laringită, gâtul i se inflama frecvent şi nici să plângă nu putea”, povesteşte mămica. Maria, elevă în clasa a II-a, este acum o fată frumoasă, chipeşă şi şugubeaţă. „Mama spune că semăn leit cu ea şi cu tati“, ne mărturiseşte copila în timp ce-şi face lecţiile alături de frăţiori.

Cei patru copii se înţeleg ca fraţii

Pentru a trăi în universul copilăriei, fosta asistentă medicală i-a adus o altă surioară, tot de la Casa de Copii. „Casandra era un copil care a suferit  mult şi avea spasmul hohotului de plâns. Bucuria de a o avea lângă mine a fost de scurtă durată. Mama ei bună a părăsit-o, iar eu am luat în plasament doi fraţi, Elena (12 ani) şi Daniel (9 ani) care trăiseră despărţiţi în familii“, povesteşte Narcisa.
Familia Cârciu părea că găsise armonia de care avea atâta nevoie. Narcisa a aflat că micuţa Casandra a fost părăsită de mama ei, care a plecat în străinătate, abandonându-şi  copilul pe patul de spital. Şefa Serviciului Asistenţi Maternali din DGASPC Vâlcea, Floarea Costoiu, a spus: „Deşi s-a făcut cu trei copii, n-a răbdat şi a luat-o în plasament pe Casandra”. Acum cei patru micuţi trăiesc în bucurie şi armonie, ca nişte fraţi adevăraţi, bucurându-se de o familie unită. Copiii o însoţesc pe mămică şi la examenele la facultate, unde femeia este studentă în anul II, la Psihologie.

520 de copii în plasament în judeţ
Cei 390 de asistenţi maternali aparţinând DGASPC Vâlcea au în plasament 520 de copii. Pentru a deveni asistenţi, doritorii trebuie să absolve cursuri care să le ateste acest drept şi să aibă abilităţile necesare, ei fiind supuşi unui examen extrem de riguros înainte de a putea lua acasă un micuţ.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite