Râmnicu Vâlcea: Noua licitaţie măreşte tariful gunoiului din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină Urban
Maşină Urban

  Noile tarife se vor aplica în momentul în care o nouă firmă va prelua serviciul de salubrizare din oraş. Pentru râmnicenul de rând asta înseamnă că va plăti aproape dublu pentru ridicatul gunoiului.

   Veşti proaste pentru râmniceni: tarifele la gunoi se vor dubla în cel mai scurt timp, în condiţiile în care aleşii locali au aprobat recent un proiect de hotărâre de consiliu local prin care, noua firmă ce va prelua serviciul de salubrizare, va fi obligată să plătească mai mult la depozitarea deseurilor în rampa de la Feţeni. Măsura, propusă de către primăria Râmnicului ca parte a refacerii documentaţei pentru atribuirea serviciului de salubrizare va afecta în mod direct locuitorii oraşului, ce vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru acelaşi serviciu. Potrivit caietului de sarcini aprobat în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local, viitoarea firmă de salbrizare va trebui să plătească pentru fiecare tonă de gunoi depus la Feţeni suma de 33 de euro pe tonă, aproape dublu faţă de tarifele de până acum - 18,5 euro pe tonă aplicate firmei Urban.


 Tarif neschimbat din 2008


   „Într-adevăr va fi o mărire de preţ, însă trebuie să luăm în consideraţie faptul că şi preţul carburanţilor este mai mare, iar în tariful practicat la rampă intră şi redevenţa către primărie", recunoaşte edilul-şef Romeo Rădulescu. Primarul susţine că tarifele nu au mai fost modificate din 2008. Pentru cetăţeni situaţia nu este deloc roză. „Nu înţeleg ce se face în plus daca vor bani în plus. Nu ajunge că se măreşte şi preţul căldurii în iarna asta?", se întreabă Mihai Dicu, unul din râmnicenii ce locuieşte în zona centrală. După aprobarea caietului de sarcini, în două luni se va organiza şi noua licitaţie pentru desemnarea unei firme de salubrizare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite