Râmnicu Vâlcea: Ninsoarea a alungat clienţii vânzătorilor de mărţişoare (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Broşe placate cu aur, flori presate, mărţişoare din lut, bijuterii lucrate manual acestea sunt ofertele pentru 1 Martie. Deşi preţurile sunt acceptabile pornind de la 0,50 de bani şi până la 28 de lei, iar comercianţii fac şi reduceri, vâlcenii nu prea s-au înghesuit să cumpere mărţişoare.

Vremea neprielnică din ultimele zile, i-a cam alungat pe vâlcenii care doreau să cumpere cadouri pentru 1 Martie, deşi centrul municipiului a fost luat cu asalt de comercianţii care vând suveniruri pentru Luna Femeii. „Vremea asta ne cam joacă feste. Azi dimineaţă, zăpada şi vântul mi-au răsturnat cortul şi taraba cu mărţişoare. Nu am mai prins niciodată un timp atât de urât, acum la sfârşitul lui februarie. Nici clienţii nu prea au venit, sperăm să vindem mai mult zilele următoare. Până la urmă, va trebui să scoatem şi zăpada la vânzare...", a declarat în această dimineaţă, Nicolae Chişevescu, unul dintre vânzătorii de mărţişoare.

VEZI AICI GALERIE FOTO


Mărţişoarele placate cu aur sunt la modă


Ofertele comercianţilor care şi-au întins tarabele în scuarul Mircea cel Bătrân sunt variate, oamenii făcând reduceri celor care cumpără mai multe produse. Anul acesta, în vogă sunt mărţişoarele placate cu aur, dar şi cele lucrate manual. „Am adus broşe suflate în aur, potcoave norocoase sau trifoi, preţurile acestora pornind de la 10 lei şi până la 28 de lei. Avem şi mărţişoare mai tradiţionale, coşari, îngeraşi sau inimioare, cu preţuri de peste un leu. Problema este cu iarna asta grea care ne alungă toţi clienţii", a spus Ionela Mitrache, altă comerciantă. Vâlcenii care doresc să îşi surprindă mamele sau soţiile şi prietenele cu un mărţişor mai deosebit, pot opta pentru un mărţişor lucrat manual sau pentru unul din lut. „Preţurile sunt acceptabile, chiar mai ieftine decât anul trecut, pentru că ne-am gândit că este criză, iar oamenii nu îşi permit să scoată prea mulţi bani din buzunar. De aceea avem şi diferite oferte şi reduceri pentru că nu vrem să rămânem cu marfa nevândută", afirmă Ion Preda, alt vânzător.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite