Râmnicu Vâlcea: Narcis Covei spune ce gândeşte prin muzica rap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi exprimă trăirile şi sentimentele prin versuri inspirate din viaţa reală şi speră să ajungă cea mai bună voce de rap din România.

profil


NĂSCUT: 21 august 1990, Râmnicu Vâlcea.

STUDII: Colegiul Tehnic Forestier Râmnicu Vâlcea.

IDEALURI: Îşi doreşte să devină un artist cunoscut.

 Tânărul s-a apucat de cântat de la vâsta de 16 ani, mai întâi recitând piesele artiştilor cunoscuţi pe vremea aceea. Îşi aduce aminte că avea un casetofon mai vechi, la care asculta de pe casete, melodiile formaţiei "Paraziţii". Dupâ câteva luni, a decis să compună propriile texte, având ca inspiraţie problemele sale de familie şi greutăţile din viaţă. „Mi-am cumpărau un microfon mai ieftin, am făcut rost de câteva programe de înregistrat şi am compus prima piesă, ce poartă numele de "Kilogramele", melodie care se referă la viaţa de jos şi la sărăcia din jurul nostru. Mi-a plăcut cum sună, aşa că am continuat să compun. Nu am spus nimănui ce făceam, dar cu timpul am evoluat şi am decis să le arăt şi alora pentru că am considerat că merită" spune Narcis, poreclit de prieteni "Pele", după fostul mare fotbalist al Braziliei.


A lansat primele videoclipuri


    În 2007, artistul a scos primul album, intitulat "Fără idei", unde se găseau piese de o calitate mai slabă. „Deja aveam vise foarte mari, nu oricine poate să scoată un album aşa că m-am gândid să scriu în continuare", spune "Pele" care a mai compus până în 2009 încă trei patru compilaţii. „Chiar dacă treaba mergea bine, din păcate, industria rap-ului este la pâmânt în ziua de azi. În ultimii ani au apărut mulţi în branşă, însă acest lucru nu mă face să dau înapoi. Până la urmă este un hobby, care îl fac din plăcere", mărturiseşte tânărul artist. De curând, Narcis a realizat şi primele videoclipuri, cele mai cunoscute fiind "Pentru toţi" şi „Parfumul fericirii", care au fost foarte urmărite pe internet. „Nu mi s-a părut aşa de greu, am avut norul să fiu ajutat de un regizor foarte bun, Daniel Drăgulescu, fără el nu cred că m-aş fi descurcat. Îmi doresc să lansez şi alte piese pe viitor, care să apară pe cele mai cunoscute posturi de muzică din România", spune cu entuziastm "Pele". Artistul a concertat până acum în cluburi din Vâlcea, Sibiu, Caracal, având câteva apariţii şi la posturile locale de televiziune. Înainte de muzică, Narcis a practicat judo timp de cinci ani, unde a obţinut două medalii de aur şi una de argint la campionatele naţionale. „Judo-ul m-a ajutat să fiu disciplinat şi să nu-mi îndrept atenţia spre anturaje mai periculoase, dar şi de băutură şi fumat", spune Narcis. Deşi mai are încă planuri mari în muzică, Narcis îşi doreşte ca pe viitor să lucreze într-un studio muzical şi dacă va câştiga destul de bine, ar fi tentat să intre la Facultatea de Medicină. „Nu mă aştept să fiu apreciat pentru ceea ce fac, este pasiunea me şi nu voi renunşa atâta timp cât pot să cânt. Orice viitor îmi va rezerva soarta, sunt un luptător şi voi ţine capul sus indiferent de ce mă aşteaptă", spune "Pele".

Întrebări şi răspunsuri


Ce înseamnă muzica pentru tine?


N.C: După Dumnezeu şi familie, este cel mai frumos lucru. Rap-ul nu se poate explica, se simte în interior. Această muzică este pentru mulţi artişi un fel de aură sufletească, prin care se pot exprima aşa cum se simt mai bine.

Ai vreun solist cu care ai vrea să cânţi pe scenă?


N.C.: Deşi îmi place să cânt mai mult singur, aş dori pe viitor o colaborare cu Uzi de la B.U.G. Mafia şi cu Nimeni Altul. Nu m-aş duce la ei ca să îi implor să cânte cu mine pentru că mă consider un artist ca şi ei, nu aş face nimic înjositor ca să fiu cu ei pe scenă.

Ce-i place

Artistul petrece mult timp la sala de fitness. „Este un alt mod de a mă descărca şi de a duce o viaţă mai frumoasă şi sănătoasă", spune tânărul, care adoră să se uite la curse de maşini şi să călărească.


Ce nu-i place

Îl deranjează oamenii care nu cred în Dumnezeu şi nu îi agrează pe cei de la conducerea ţării. Consideră că aceştia au uitat de tinerii din ziua de azi şi nu le mai oferă nici un viitor pentru a se descurca în viaţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite