Râmnicu Vâlcea: Muncitorii de la Megainvest au refuzat să intre în schimb că nu şi-au primit salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la Megainvest au refuzat sa intre în schimb
Muncitorii de la Megainvest au refuzat sa intre în schimb

Patronii dau vina pe criză şi lipsa comenzilor, iar protestatarii acuză programul încărcat de lucru şi umilinţa la care sunt supuşi.

În această dimineaţă la Societatea Megainvest SRL din Râmnicu Vâlcea, unitate care produce echipamente de protecţie, încălţăminte, mănuşi şi sorturi, muncitorii din schimbul I au refuzat să meargă „pe bandă", nemulţumiţi că de câteva luni îşi primesc salariile micşorate. Aproape 100 de muncitori, în special femei, au spus că sunt umilite de patronii societăţii la care lucrează. „Uitaţi fluturaşi cu salariul pe care l-am primit pe ultima lună, în sumă totală de 113 lei. Cu banii ăştia nu se poate trăi!" , spune una dintre muncitoare. O alta ne arată un fluturaş cu 275 de lei şi spune că nimeni nu o ia în seamă când cere socoteală. „Nu suntem organizaţi în sindicat şi ne exploatează cum vor ei. De trei luni de zile nu ni se mai dau salariile întregi, iar cu aceşti bani nu mai putem să ne ducem copiii la şcoală, să ne întreţinem", spune o altă voce.

„Nu ni se respectă programul de lucru"

Nemulţumirile salariaţilor sunt însă mult mai mari. „Stau lângă noi şi ne cronometrează când muncim că la stresul pe care-l luăm zilnic, am ajuns la capătul răbdării. Nu ni se respectă programul de lucru. Suntem chemate şi sâmbăta, iar inginerei Milica Baciu i-au dat mână liberă şi face ce vrea cu noi. Să fie demisă!", se aude din mulţime. Scoşi din mulţime de ing. Baciu aceasta ne-a spus: „Muncitoarele trebuie să înţeleagă că întreaga industrie trece printr-o perioadă foarte grea, că nu ne-am realizat planul şi este o lună dificilă. Mai multe nu vă pot spune, doar să luaţi legătura cu un reprezentant al patronatului". Femeia care a venit din partea patronatului şi care cu mari insistenţe ne-a spus că se numeşte Carmen Văduva, ne-a declarat: „Pentru că aici este o firmă privată, nu are rost să dezvoltăm subiectul. Asta este tot că pot spune". După discuţia cu redactorul AdS , salariatele au intrat pe secţiile de producţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite