Râmnicu Vâlcea: Monica Georgescu, educatoarea care şi-a dedicat viaţa copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o carieră lungă de mai bine de trei decenii, dar îşi iubeşte meseria la fel de mult ca în prima zi. Zeci de copii au avut parte de îndrumarea şi sfaturile ei.

NĂSCUTĂ. 26 martie 1959 la Râmnciu Vâlcea.
STUDII. Liceul Pedagogic din Râmnicu Vâlcea.
FAMILIE. Căsătorită, are trei fete şi un nepoţel pe drum.
Pe educatoarea Monica Georgescu, doamna Moni, aşa cum o alintă micuţii, am descoperit-o la grădiniţă înconjurată de copiii de la grupa mică pe care tocmai îi învăţa un nou cântecel. Fire deschisă şi prietenoasă, persoană caldă, dar totodată fermă, educatoarea povesteşte că întodeauna şi-a dorit să lucreze cu copiii. „A fost poate şi dorinţa părinţilor mei ca eu să devin cadru didactic, dar şi mie mi-a plăcut foarte tare această meserie pe care o practic din anul 1978", povesteşte Monica Georgescu. Primii ani ca educatoare i-a petrecut la o grădiniţă din localitatea vâlceană Copăceni. „În acea perioadă localitatea se transformase înt-o zonă minieră în care veniseră oameni din toate colţurile ţării. Am întâlnit atunci nişte oameni minunaţi, părinţi atenţi şi preocupaţi de educaţia copiilor lor, în ciuda aşteptărilor şi a avertismentelor pe care le primisem", îşi aminteşte educatoarea.


Studentă la Facultatea de Pedagogie


Fire activă, Monica s-a implicat de-a lungul timpului în foarte multe proiecte şcolare alături de micuţii cărora le-a călăuzit paşii către primii ani de şcoală. „În anul 1990, am susţinut un concurs şi am venit ca educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Nord 2 din Râmnicu Vâlcea, unde lucrez şi în prezent", adaugă Monica Georgescu. Copiii au fost însă întotdeauna pe primul loc în viaţa educatoarei şi pentru ei a hotărât să urmeze şi cursurile faculăţii de Pedagogie.„Sunt studentă în ultimul an la Facultatea de Pedagogie pentru că am considerat că niciodată nu este prea târziu pentru o nouă provocare. Sunt receptivă la tot ce este nou şi încerc să găsesc cele mai bune metode de educaţie pentru micuţii pe care îi pregătesc pentru viaţă", completează Monica. Educatoarea povesteşte că fiecare părinte ar trebui să petreacă cât mai mult timp alături de micuţul său, să iasă la plimbare, să povestească şi să facă activităţi împreună, pentru ca cel mic să se simptă protejat şi ascultat. „Eu nu sunt de acord cu părinţii care îşi lasă copilul prea mult timp în faţa calculatorului. Am încercat întotdeauna să le explic părinţilor să nu facă această greşeală, pentru că micuţii lor vor avea de suferit, mai târziu", argumentează educatoarea Monica. Chiar dacă la serviciu a avut grijă de 20 poate 30 de copiii, educatoarea nu s-a răzbunat niciodată pe fetiţile sale, atunci când a ajuns acasă. „Am încercat să nu fac această greşeală, pe care am sesizat că o mai făceau unele dintre colegele mele. Eu sunt prietenă cu fetele mele, discutăm despre orice şi avem o relaţie specială", mai spune Monica Georgescu. În timpul liber, atunci când nu are ceva de pregătit petru micuţii de la grădiniţă, educatoarea se relaxează ocupându-se de grădinărit şi de florile sale pe care le îndrăgeşte foarte mult.
Întrebări şi Răspunsuri


Cum vi se par noile generaţii?
Sunt nişte copii din ce în ce mai isteţi, dar uneori şi mai indisciplinaţi şi poate mai greu de stăpânit. Sunt copii cu foarte multă personalitate care au nevoie de atenţia noastră permanentă, de grija noastră şi sunt dornici să înveţe mereu lucruri noi.


Care este relaţia pe care o aveţi cu păinţii micuţilor de la grădiniţă?
Este o relaţie foarte bună. Am încercat întotdeauna să îi transformăm pe părinţi în aliaţii noştri, să le explicăm tot ceea ce se întâmplă cu micuţii lor, iar atunci când este cazul, să îi facem să intervină mai atent în educaţia copiilor.
Ce-i place
Adoră să facă diverse activităţi împreună cu cei mici. I-ar plăcea ca cei din jurul său să acţioneze cu mai multă sinceritate.
Ce nu-i place
Nu suportă persoanele mincinoase şi nu-i place faptul că în zilele noastre, goana după bani a ajuns să strice prietenii şi colective întregi de oameni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite