Ramnicu Valcea: Mihaela Truşcă, cea mai bună dintre tenismenii veterani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cucerit numeroase titluri de campioană naţională la clubul la care antrenează. De cinci ani de zile este directoarea Clubului Sportiv Şcolar din Râmnicu Vâlcea.

Mihaela Truşcă s-a îndrăgostit de acest sport încă din şcoala generală, când era elevă în clasa a doua la Grupul Şcolar Take Ionescu din localitate. Sportiva a fost selectată de pe băncile şcolii de regretatul Viorel Mateescu, un antrenor care a şlefuit multe talente în această disciplină. Alături de acesta, tenismena a fost în prima echipă vâlceană care a evoluat în Divizia A de tenis de masă, unde a jucat timp de zece ani, obţinând numeroase titluri de campioană naţională. „Pe vremea aceea ne antrenam într-o sală mică din alt liceu, eram un grup de jucătoare talentate care ne doream să facem performanţă. Din păcate, după moartea domnului Mateescu, am rămas singura care a practicat acest sport şi nu am regretat niciodată că am făcut acest lucru, pentru că  este sănătos şi îţi formează un caracter puternic“, povesteşte Mihaela Truşcă. După ce a obţinut performanţă ca sportivă, a hotărât să transmită mai departe cunoştinţele sale din tenisul de masă şi altora, continuând munca foştilor antrenori. Pentru că în ziua de azi tot mai mulţi copii se îndreaptă spre sport, antrenoarea pregăteşte în prezent alături de Cristian Popescu zeci de elevi la Clubul Sportiv Şcolar Chimia din Râmnicu Vâlcea. „Selecţia se face de la vârsta de şase-şapte ani, iar aceştia nu pot veni singuri la antrenamente. Totuşi, ne bucurăm să avem elevi care îşi doresc să facă performanţă“, spune fosta sportivă, care deţine şi titlul de campioană naţională de tenis de masă la veterani.

Coordonează şapte secţii sportive

Chiar dacă nu a avut până acum şase ani o sală pentru a-şi desfăşura activitatea, echipa pregătită de Mihaela Truşcă participă în primul eşalon al tenisului de masă de zece ani încoace. „După foarte mulţi ani de muncă, sunt mulţumită că avem condiţii unde să ne pregătim, pentru că o sală unde să nu fim deranjaţi şi să ne facem singuri programul contează foarte mult“, este de părere profesoara. Din anul 2005, Mihaela Truşcă este directoare la Clubul Sportiv Şcolar din localitate, unde antrenează şi trei grupe de sportivi, dar coordonează şi şapte secţii de sport: baschet, fotbal, handbal, box, lupte, karate şi tenis de masă. „Mă bucur că avem un grup de profesori omogen, ne înţelegem foarte bine şi de aceea avem şi rezultate. Când am venit pentru prima dată la acest club, nu îmi imaginam că voi ajunge atât de departe. Această funcţie vine ca o încoronare pentru activitatea depusă în această branşă“, explică directoarea.

întrebări şi răspunsuri
Ce calităţi ar trebui să aibă un sportiv care practică tenisul de masă?
M.T.: Ca să aibă performanţă, un sportiv trebuie să aibă viteză de reacţie, îndemânare şi forţă explozivă. În general, toţi sportivii care practică un sport timp de cinci-şase ani devin foarte disciplinaţi. De asemenea, îşi formează un caracter puternic care îi ajută în viaţă.
În afară de tenisul de masă, aţi mai încercat şi alte sporturi?
M.T.: Am cochetat puţin cu voleiul când eram prin clasa a V-a, dar nu am putut renunţa la marea mea dragoste, tenisul de masă. Am fost ataşată foarte mult de fostul meu antrenor, consider că metodele sale mi-au folosit mult în viaţă.

ce-i place
În timpul liber, profesoara adoră să citească. „De asemenea, când vreau să mă relaxez, ascult muzică clasică“, spune antrenoarea.

ce nu-i place
„Nu suport minciuna, sunt adepta corectitudinii între oameni. Cel mai mult mă deranjează când cineva nu îşi respectă promisiunile.“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite