Râmnicu Vâlcea: FOTO. Mieii dolofani sunt la mare căutare la centrul de sacrificare amenajat la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kilogramul de carne costă 20 de lei, la fel ca şi anul trecut, preţul fiind mai mic decât în supermarketuri. Mieluţii vii se vând cu 12 lei/kg.

La târgul unde se vând şi se sacrifică mieii, din vecinătatea Bazei de Agrement din Râmnicu Vâlcea, cumpărători grăbiţi vin să procure miei pentru masa de Paşte. „Majoritatea ne întreabă dacă avem să le oferim miel la 15-16 kilograme, iar dacă le spunem că au abia opt-nouă kilograme strâmbă din nas", ne-a spus ciobanul Ion Zamfiroiu,din Olăneşti Vâlcea. Venit împreună cu fraţii şi mama sa, familia Zamfiroiu crede că vâlcenii sfidează criza când e vorba de mâncare. Ionela Cojocărel (24 de ani), a venit din Şuici-Argeş, împreună cu tatăl ei să vândă mieluţi. „Preţul e bun, este la fel ca şi anul trecut, de 20 de lei/kilogram, faţă de 25 lei/kg. în supermarketuri", spune tânăra.

image

Ionela Cojocărel a venit să îşi ajute părinţii la vânzarea mieilor

image

Ciobaniiargeşeni au venit să vândă miei la Râmnicu Vâlcea


Mieii durdulii, la mare căutare


În aşteptarea cumpărătorilor, ciobanul Lucian Mieilă se mai cinsteşte cu o gură de bere. „Bem noi ca să fie carenea de miel fragedă. Oricum ăştia sunt miei ecologici, crescuţi în vârf de munte", se lamentează baciul şugubăţ. Unul dintre cumpărători, Marian Ionică, a declarat: „Caut un miel mai durduliu, dar nu găsesc. După ce îl tai nu vreau să rămân doar cu pielea şi osul". Ciobanii spun că anul acesta mieluţii au fost ceva mai mari decât anul trecut, pentru că Paştele a fost mai târziu, dar iarna a fost lungă. „Şi nouă ne-ar fi convenit să avem miei mari, că am câştiga mai mulţi bani!", spune Ion Zamfiroiu. Târgul de sacrificare îşi va închide porţile mâine, la ora 14.00.

image

Târgul isi va inchide portile sâmbătă, la ora 14.00

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite