Râmnicu Vâlcea: Meşterii populari îşi vor prezenta marfa în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Produsele autentice, precum, ceramica de Horezu, Lungeşti, Vlădeşti, cusăturile şi ţesăturile din Frânceşti, podoabele şi icoanele pe lemn şi sticlă vor fi expuse gratuit.

  Primăria Râmnicului pune la dispoziţia meşterilor populari şi a artiştilor plastici din judeţ, pietonala de la Ceas, din zona centrală, pentru a expune şi comercializa obiectele tradiţionale, în fiecare săptămână, de vineri după-amiaza, până duminică seara. Hotărărea ca pietonala să fie folosită gratuit de către meşteri s-a luat azi în şedinţa extraordinară de Consiliu Local. „Au loc încă discuţii cu conducerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii (CJCPC) Vâlcea pe marginea acestui proiect. În acest moment Corpul de Control al Primarului încearcă să împartă spaţiul care o să revină fiecărui meşter în parte", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.


 Produsele autentice comercializate cu recomandare


  În judeţul Vâlcea sunt peste 50 de meşteri populari care acoperă toate meşteşugurile tradiţionale de la ceramică, cusături, ţesături, prelucrarea lemnului, creşterea viermilor de mătase, confecţionarea podoabelor şi pictură de icoane pe lemn şi sticlă. „Gestul primăriei e extraordinar. Fiecare meşter îşi va comercializa produsele cu recomandare de la CJCPC, pentru ca obiectele lor să nu fie confundate cu chiciurile şi pentru a evita vânzarea unor produse contrafăcute în zonă", a declarat Elena Stoica, directorul CJCPC Vâlcea. Meşterii îşi vor face apariţia în zona central, peste câteva săptămâni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite