Râmnicu Vâlcea: Meniu vegetarian la Maternitate, din lipsa banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientele internate la Maternitate primesc mâncare de acasă
Pacientele internate la Maternitate primesc mâncare de acasă

Pentru că au datorii foarte mari către furnizorii de medicamente, medicii şi pacienetele fac chetă pentru a cumpăra materiale sanitare. În prezent, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a acumulat creanţe către furnizorii de medicamnente, alimente, apă şi căldură ce au ajuns la suma de peste trei milioane de lei.

Managerul spitalului, doctorul Marian Stoica povesteşte că pentru a reuşi să păstrze Maternitatea pe linia de plutire, a fost nevoit să facă economii. „Primul domeniu vizat a fost alimentaţia, de unde am scos carnea şi am înlocuit-o cu lactate şi ouă, pentru a le asigura, cât de cât, pacintelor sursa de proteine. Nu avem de ales, asta este situaţia şi se pare că nimeni nu vrea să se implice pentru a ne ajuta să scăpăm de aceste datorii", spune managerul Stoica.


Materiale sanitare luate pe datorie


Dacă Spitalul de Obstetrică-Ginecologie reuşeşte să mai supravieţuiască este pentru că s-a reuşit colaborarea cu câţiva furnizori de medicamente care au acceptat să livreze materiale sanitate pe datorie. „Banii pe care îi primim de la Casa de Asigurări ajung numai pentru plata salariilor cadrelor medicale, în rest, trebuie să ne descurcăm singuri. Cei care ne ajută frecvent cu materiale sanitare şi cu produse alimentare sunt membrii organizaţiei World Wision", completează managerul Marian Stoica. Lunar, atât medicii din cadrul Maternităţii cât şi bolnavii, sunt nevoiţi să facă chetă pentru a cumpăra produsele sanitare de care au nevoie. „Sunt internată în spital de câteva zile, dar am fost anunţată că trebuie să îmi cumpăr singură o serie de medicamente pe care ei nu le au aici. Asta este situaţia, nu am ce să fac. Ca să ai un copil sănătos în ziua de azi, trebuie să scoţi mulţi bani din buzunar", a spus Alina Popa una dintre viitoarele mămici, care nu are altă opţiune decât să îşi aducă micuţul pe lume la maternitatea din Râmnic.


Descentralizarea, o soluţie pentru Maternitate


Începând cu data de 1 iulie 2010 spitalele ar urma să treacă în subordinea administraţiei locale, adică a primăriilor şi a Consiliilor Judeţene. Deocamdată, la Vâlcea, soarta unităţilor medicale care au datorii mari este incertă pentru că liderii autorităţilor locale au precizat că nu vor prelua spitalele decât dacă vor primi fonduri pentru a achita datoriile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite