Râmnicu Vâlcea: VIDEO Membrii grupării „Giuleşti”, spărgători de bancomate, au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru bucureşteni au spart bancomate în judeţele Argeş, Sălaj, Maramureş. Ei sunt şi autorii spargerii ATM-ului de la Hidroelectrica, din Râmnicu Vâlcea.

Autorii grupării care a spart bancomatul de la Hidroelectrica, din Râmnicu Vâlcea, în noaptea de 5/6 noiembrie 2010, de unde au furat 159.370 de lei, au fost arestaţi ieri după amiază pentru 29 de zile de către Tribunalul Vâlcea. Gruparea autointitulată „Giuleşti" era formată din patru tineri din Bucureşti: Adrian Stancu (28 ani), zis Mituş, Dumitru Păncescu (24 ani), zis Michi, Marius Fieraru (21 ani) şi Dorel Lăzărică (21 ani), care nu a participat la toate activităţile infracţionale ale grupării. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, scms. Emilian Muşulete, ne-a spus: „Cazul a fost complex şi la el au lucrat ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. Lor li s-au alăturat şi serviciile specializate din Poliţiile din judeţele unde au avut loc spargeri de bancomate".

image


Paznici legaţi şi încuiaţi


În urma celor 10 percheziţii la care au participat şi luptători din trupele speciale, făcute în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa la cei patru s-au găsit un pistol cu gloanţe, leviere, cagule, mănuşi. În noaptea de 14/15 aprilie 2010 au lovit agentul de pază şi au spart un bancomat din Mărăcineni-Argeş, de unde au furat 38.300 lei, prejudiciul total fiind de 55.100 lei. În noaptea de 4/5 noiembrie 2010, tot cu cagule pe faţă, au legat de calorifer agentul de pază de la un ATM din Şomcuţa Mare-Maramureş. Nereuşind să taie bancomatul au plecat cu un calculator, prejudiciul fiind de 4.700 lei. În aceeaşi noapte au mers la Bocşa-Sălaj,au spart un ATM de la CEC Bank, dar au fost surpinşi de şeful de post şi au reuşit să fugă. La Râmnicu Vâlcea, au spart bancomatul de la sediul Hidroelectrica, au legat paznicul, l-au încuiat în baie şi i-au luat pistolul pe care apoi l-au abandonat.Prejudiciul total a fost de 275.000. Pe 11/12 noiembrie au eşuat într-o tentiva de spargere a unui bancomat din incinta societăţii Fabrom- Argeş.Potrivit smcs. Emilian Muşulete, cei patru riscă o pedeapsă cu închisoare între 15 şi 25 de ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite