Râmnicu Vâlcea: Maternitatea a devenit secţie în cadrul Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 150 de paturi din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie au fost preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă. În urma acestei reorganizări, Maternitatea şi-a pierdut personalitatea juridică, însă nu s-au făcut concedieri în rândul angajaţilor TESA.

În urma unei hotărâri luată de consilierii judeţeni, cele patru secţii importante ale Spitalului de Obstetrică-ginecologie din Râmnicu Vâlcea au fost preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Cele două unităţi medicale astfel unificate vor fi conduse de managerul SJU, Georgeta Sălişte. „Datoriile acumulate de Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au ajuns la suma de 1.300.000 lei vor fi achitate de Ministerul Sănătăţii pentru că SJU nu are astfel de fonduri pentru acoperirea datoriilor", precizează Georgeta Săliţte Managerul SJU Vâlcea.


Au dispărut două posturi de conducere


În urma acestei comasări îşi vor pierde posturile de conducere, directorul Maternităţii, medicul Marian Stoica dar şi şefa laboratorului de anatomie-patologică, Maria Bălan. „Aşteaptam să se întâmple aceasă preluare de mai mult timp. De acum înainte, banii vor fi împărţiţi în mod egal, pe fiecare secţie, şi nu cum se întâmpla până acum, ca pentru cele 150 de paturi, spitalul să plătească şi pentru alte secţii ale Spitalului Judeţean care funcţionau în aceeaşi clădire a Maternităţii", a spus medicul Marian Stoica, fostul director al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Vâlcea. În urma reorganizării celeor două unităţi medicale din oraş nu au fost însă făcute disponibilizări în rândul angajaţiilor. „Pentru această acţiune de comasare a celor două unităţi spitaliceşti din Vâlcea s-a avut în vedere şi faptul că Maternitatea este spital de tip mono-specialitate. Aşadar, se propune reintegrarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a următoarelor secţii din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie: Secţia OG 1 - 50 de paturi, Secţia OG 2 - 50 de paturi, Secţia Neonatologie - 40 de paturi şi compartimentul ATI - 10 paturi", a declarat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite