Râmnicu Vâlcea: Martorii accidentului aviatic: „Pilotul avea un fier pe gât şi nu putea să respire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul şi pasagerul au suferit multiple politraumatisme şi sunt internaţi la Spitalele de Urgenţă din Craiova şi Târgu Mureş. Aparatul a fost ridicat, astăzi, din zona în care s-a prăbuşit şi se fac cercetări pentru a stabilii cauzele care au dus la producerea accidentului.

Un motodeltaplan care executa, ieri, un zbor demonstrativ s-a prăbuşit în municipiul Drăgăşani. Aparatul a căzut la scurt timp, pe un câmp din apropierea străzii Avram Iancu. Motodeltaplanul s-a prăbuşit la 50 de metri depărtare de locuinţele lui Dumitru Bălăşoiu şi Adrian Vasilichia. „Eu şi cu Dumitru Bălăşoiu am ajuns primii la locul accidentului. Între fiare erau prinse două persoane, pilotul şi pasagerul. Pilotul avea un fier pe gât şi nu putea să respire şi împreună l-am dat la o parte. Apoi am mers acasă după un cuţit cu ajutorul căruia am tăiat centurile de siguranţă pilotului, dar şi pasagerului şi le-am dat căştile jos de pe cap", povesteşte Adrian Vasilichia, de 22 ani. Cei doi localnici au anunţat poliţia şi Smurdul.


Aparatul a fost distrus în proporţie de 90%


Pilotul Ionel Cincă (46 ani) şi pasagerul Viorel Oanţă (43 ani) au suferit, în urma accidentului, multiple fracturi. Pilotul Ionel Cincă a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar Viorel Oanţă a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu un elicopter la Spitalul din Târgu Mureş. Membrii Autorităţii Aviatice Craiova şi reprezentanţi ai Parchetului Drăgăşani cercetează împrejurările în care a avut loc accidentul aviatic. După primele cercetări s-a stabilit că, aparatul îi aparţinea pilotului şi a fost distrus în proporţie de 90%. Motodeltaplanul prăbuşit a fost păzit de poliţie, în timpul nopţii, iar în această dimineaţă, la ora 09.30, a fost ridicat de autorităţile care fac cercetarile.


Zboruri contra cost


Martorii susţin că motodeltaplanul zbura foarte jos şi e posibil să fi atins firele de înaltă tensiune, fapt care ar fi dus la prăbuşirea aparatului de zbor. Pilotul executa contra cost zboruri pentru diferite persoane din Drăgăşani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite