Râmnicu Vâlcea: Mărţişoare inedite confecţionate din păr de capră şi ceramică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectele sunt accesibile pentru fiecare buzunar în parte, preţurile fiind între 3 şi 87 de lei. Printre mărţişoarele lucrate cu multă migală, manual, în ateliere, unele au forma cănilor de proţelan şi reprezintă arhitectura gotică.

Citeşte şi:

Primul Mărţişor pentru „Adevărul de Seară“ Braşov

Expoziţia cu vânzare cuprinde mărţişoare de artă confecţionate manual: podoabe din lut, sticlă, lemn, ceramică de Horezu, carpete şi trăistuţe ţesute din păr de capră, lucrări de pictură decorativă, natură statică, portrete. Sunt expuse şi obiecte din porţelan, dar şi felicitări. „Aceste mărţişoare au ceva magic. Efectul lor e ca o terapie", a declarat Doina Gănescu, directorul de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea. Expoziţia rămâne deschisă până pe 31 martie 2010 în holul şcolii. „Prin această expoziţie dorim să educăm publicul pentru ca el să facă diferenţa între kichi şi calitate", a precizat Gănescu.


„E primul semn că a venit primăvara"


„Aici e o îmbinare de culori. Nu ştiu cum au reuşit aceşti copii să facă asemenea mărţişoare. Cred că aici există o şcoală a talentelor", a declarat Doina Arsenescu, profesor de pian. Florentina Neacşu de 7 ani, e la clasa de pictură. Are în expoziţie două tablouri realizate de ea. „Ambele lucrări sunt pe pânză. Am un tablou cu un peisaj de primăvară şi altul cu lalele ", spune Florentina. În expoziţie sunt prezentate şi nişte căni cu forme inedite, dar şi case. Ele au fost realizate de elevii de la clasa de ceramică decorativă. „Ideea a fost să facem cu totul altceva faţă de ce e în comerţ. Eu am realizat o ceaşcă din porţelan după arhitectura gotică şi cred că mă reprezintă", a spus Sorin Ciochină. „E o expoziţie plină de suflet şi puritate având în vedere că e făcută de copii. E primul semn că a venit primăvara şi la noi", susţine Izabela Cernătescu.


DECLARAŢIE: „Ideea a fost să facem cu totul altceva faţă de ce e în comerţ" - spune Sorin Ciochină, elev


CASETĂ
Materiale pentru ateliere


Din veniturile pe care conducerea Şcolii Populare de Artă şi Meserii speră să le obţină din vânzarea mărţişoarelor de artă vor fi achiziţionate materiale care vor fi folosite de elevi în atelierele de ţesut, ceramică şi pictură. Copiii lucrează de acum încolo pentru expoziţia care va fi organizată de sărbătorile Pascale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite