Râmnicu Vâlcea: Maria Popa, o tânără speranţă a muzicii populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai şase ani e îndrăgostită de muzica populară şi de portul tradiţional. Spune că vrea să îşi impresioneze colegii de grădiniţă cu vocea ei.

profil

Născută - 16 iunie 2009, Râmnicu Vâlcea.
Educaţie - Gradiniţa Ostroveni.
Ideal - Să ajungă vedetă.


  Micuţa Maria Popa este un star printre colegii ei de la grupa de grădiniţă. Se pregăteşte să meargă în această toamnă la şcoală, dar mai mult se pregăteşte pentru viitorul său recital alături de colegii de la Grupul folcloric Rrosiny. „Îmi place foarte mult să cânt, mai ales pentru că o aud mereu pe mama cântand prin casă. Muzica populară este preferata mea", spune Maria despre pasiunea sa. Maria moşteneşte vocea, dar şi urechea muzicală de la mama ei, care, cântă ocazional la evenimente precum nunţi sau botezuri. „Cel mai mult îmi place când merg să cânt în faţa mai multor oameni sau chiar la televizor. Atunci când am apărut la televizor pentru prima dată toată familia a fost încântată de mine şi m-au încurajat", povesteşte micuţa Maria. Părinţii fetiţei i-au decoperit talentul acum un an, după ce vocea micuţei s-a format şi de atunci o duc mereu la repetiţii pentru a face din ea o adevărată vedetă populară. Chiar dacă este foarte mică, Maria ştie că doar repetând şi învăţând poate ajunge într-o zi la fel ca şi interpreţii de muzică populară pe care îi vede mai mereu la televizor.


Cântă fără pic de emoţie


   Maria Popa spune că nu are nici o emoţie atunci când urcă pe scenă, mai ales că, de fiecare dată atunci când cântâ în faţa publicului îşi găseşte părinţii în primele rânduri. „Dacă vine mama cu mine totul e bine. Pot să cânt şi nu am nici un fel de emoţie", spune micuţa. Ea mai afirmă că în curând va înregistra un CD cu mai multe melodii preferate pe care apoi îl va oferi cadou cunoscuţilor, prietenilor şi familiei. „Am multe melodii populare care îmi plac şi pe care le-aş asculta mereu şi de aceea mi-ar place ca şi ceilalţi să le audă cum cânt eu", spune Maria Popa. Chiar şi la o vârstă atât de fragedă, micuţa ştie că succesul în muzică stă îi a-i face pe ceilalţi să o asculte şi să o aprecieze, aşa că nu se dă în lături de a participa la cât mai multe recitaluri şi festivităţi alături de grupul din care face parte. „Sunt alături de prietenii mei, care mă ajută, mai ales că eu sunt cea mai mică din tot grupul. Îmi place să cânt alături de ei şi să învăţ în fiecare zi melodii noi" povesteşte micuţa ce repetă aproape zilnic la Palatul Copiilor alături de colegii ei din grupul folcloric din care face parte. Ea povesteşte că acasă nu prea are timp de joacă, chiar dacă are foarte mulţi prieteni care o roagă să iasă în faţa blocului măcar pentru o jumătate de oră. „Nu prea am timp de joacă. Mai mult stau cu cei de la Palatul Copiilor decât cu prietenii de la bloc”.


Întrebări şi răspunsuri


Ce ai vrea să devii când o sa fi mare?


  Nu m-am hotărât încă dacă sa fiu o mare cântăreaţă de muzică populară sau doctor. Îmi place să ajut oamenii şi de aceea m-am gândit că ar fi bine să fiu medic.


Care e melodia care îţi place cel mai mult?


 Sunt foarte multe melodii care îmi plac şi pe care le-aş cânta mereu. Cel mai mult îmi place să cânt „Ciobănaş cu trei sute de oi", melodia mea preferată.


Ce-i place

Ca orice copil de vârsta sa, micuţa adoră desenele animate, de care nu s-ar despărţi niciodată.


Ce nu-i place

Nu vrea să se uite la filme pentru că deocamdată nu ştie să citească prea bine şi nici cu limba engleză nu se prea descurcă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite