Râmnicu Vâlcea: Mansarda, aliatul părinţilor în lupta pentru un loc la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a se evita aglomeraţia din anii trecuţi din grădiniţele vâlcene, multe dintre acestea au fost mansardate. Dacă anul trecut, numai 3600 de copii prinseseră un loc la grădiniţă, anul acesta sunt înscrişi 4000 de preşcolari, în urma mansardării fiind suplimentate 500 de locuri.

În anii trecuţi părinţii vâlceni întâmpinau mari greutăţi pentru a obţine un loc la grădiniţe pentru copiii lor, însă începând din această primăvară, situaţia s-a schimbat. Şefa învăţământului vâlcean, Gabriela Ene afirmă că în grădiniţele din Vâlcea sunt locuri pentru toată lumea. "Avem aproximativ 13.000 de preşcolari înscrişi, 9.924 în grădiniţele cu program normal şi peste 2.900 în grădiniţele cu program prelungit. Din totalul acestora, 4000 de copii sunt pe Râmnic, unde nu mai avem probleme legate de numărul locurilor. Dacă unele unităţi preşcolare au fost mansardate, sunt alte proiecte ce prevăd construirea de noi grădiniţe", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Peste 500 de locuri noi în grădiniţe


Mansardele au fost construite cu bani de la bugetul local. „La Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 din Ostroveni am construit la mansardă patru săli noi de clasă, la Grădiniţa Nr. 14 am realizat o mansardă cu două săli de clasă şi o sală de sport. De asemenea, a fost mansardată şi Grădiniţa Sud, unde am construit opt săli de curs, la fel ca şi la Grădiniţa Nord 1", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului. În urma acestor construcţii noi, numărul locurilor în grădiniţele vâlcene s-a suplimentat cu aproximativ 500, astfel că părinţii nu mai întâmpină greutăţi în a-şi înscrie micuţii la grădiniţa favorită. "De doi ani încerc să îmi înscriu băieţelul la Grădiniţa Nord 2, pentru că e foarte aproape de casă, dar până anul acesta nu am reuşit. Nu prindeam loc. Acum însă copilul a fost acceptat în grupa mare la această grădiniţă", a precizat Ionela Preda, o mămică din Râmnic.

Mansarde de milioane de euro pentru preşcolari


Mansardarea grădiniţelor cu program prelungit din Râmnciu Vâlcea a început în anul 2009, tocmai pentru a le oferi o şansă părinţilor şi copiilor care nu reuşeau să prindă un loc în grădiniţe, cererile fiind foarte mari. Până în prezent, s-au cheltuit cu amenajarea noilor săli de clasă în jur de 3 milioane de euro.
 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite