Râmnicu Vâlcea: Mandatul lui Gutău poate înceta pe 18 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va judeca, pe 17 februarie, cererea de suspendare a condamnării depusă de Mircia Gutău.

  Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea a declarat astăzi că, foarte curând la sediul instituţiei va ajunge hotărârea de condamnare a primarului Mircia Gutău, dată de ICCJ. „Hotărârea a ajuns marţi, la primăria Râmnicului şi cât de curând o să sosească şi la noi", a spus Ungureanu. Tot acesta a susţinut că, prin desemnarea unui primar interimar, primăria a scăpat de blocaj şi activitatea instituţiei a fost reluată, motiv pentru care nu va fi nicio grabă cu suspendarea mandatului edilului. „Pe 17 februarie, ICCJ judecă cererea de suspendare a condamnării primarului, depusă de acesta. În ziua următoare o să emit şi eu ordinul de încetare a mandatului, cu toate că judecarea cererii de suspendare nu înseamnă revenirea în funcţie. Doar achitarea poate duce la revenirea lui Mircia Gutău în funcţie", a spus Petre Ungureanu. Reprezentantul Guvernului a mai susţinut că nu se grăbeşte cu emiterea ordinului deoarece actul trebuie apoi anulat, dacă edilul e declarat nevinovat. Emiterea acestui act ar duce şi la organizarea de alegeri parţiale, mai repede.


Peste 70% din cititori îl vor pe Gutău liber


  În urmă cu trei zile, pe ediţia online a Adevărului de Seară Râmnicu Vâlcea a fost lansat un sondaj în care cititorii erau întrebaţi dacă sunt de părere că eliberarea edilului din Colibaşi ar fi un lucru bun pentru municipiu. Peste 71% din cei care au răspuns au fost de acord cu eliberarea primarului încarcerat pentru luare de mită. 27,3% au răspuns nu şi doar 1,19% au spus că nu ştiu să răspundă la această întrebare. Mai mult, pe forumul AdS, cititorii au făcut o paralelă între cazul tânărului ce a împuşcat o fată la Craiova şi a fost condamnat cu suspendare şi încarcerarea primarului pentru trei ani. Elena afirmă într-un comentariu pe site: „Nu există dreptate dacă pentru o crimă băiatul de la Craiova nu este condamnat. Atunci pot toţi nebunii să ne împuşte pe stradă. În cazul domnului primar Gutău, care n-a făcut nimic justiţia s-a pronunţat şi i-a dat trei ani jumătate. Nu mai avem incredere în justiţie".

 Mita l-a băgat la răcoare

  Mircia Gutău a fost arestat în iulie 2006 cu acuzaţia de luare de mită. Alături de el a fost reţinut şi viceprimarul de la acea vreme Nicolae Dicu, pentru ca în septembrie să fie eliberaţi. Gutău a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită, un om de afaceri local urmând a-i oferi 50.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Dicu a fost acuzat de complicitate, procurorii având împotriva celor doi mai multe înregistrări şi un flagrant organizat la un restaurant din oraş. „Mită la Primăria Râmnicului" a fost unul dintre cele mai mediatizate cazuri de corupţie din România, primarul Gutău fiind primul edil condamnat pentru luare de mită.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite