Râmnicu Vâlcea: Mânăstirea Bistriţa, loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de Sfânta Maria, sute de credincioşi din toate colţurile ţării vin să se reculeagă la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mânăstirea Bistriţa din localitatea Costeşti.

Pelerinii au sosit la mânăstire încă de aseară şi au asistat la slujbe. Oamenii stau la cozi imense, preţ de câteva ore, pentru a reuşi să ajungă şi să atingă, preţ de câteva secunde, racla cu moaştele sfântului. În fiecare an, de Sărbătoarea Sfintei Marii, măicuţele de la Mânăstirea Bistriţa scot racla cu osemintele Sfântului Grigorie Decapolitul în curtea sfântului lăcaş.

image

Pe parcursul slujbei, credincioşii formează cozi pentru a se ruga Sfântului să îi protejeze de cele rele. Oamenii stau apoi la slujbă şi se roagă pentru sănătatea şi prosperitatea familiilor lor.

image

„Am venit aici, la Mânăstire, cu mai mulţi prieteni din Târgovişte. În fiecare an, ne adunăm şi venim să ne rugăm la Sfântului să ne dea sănătate şi să ne ajute să trecem peste toate relele", spune Minodora Pârvulescu, o tânără în vârstă de 35 de ani. Pelerinii au posibilitatea să se cazeze chiar în chiliile de la Mânăstire.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite