Râmnicu Vâlcea: Majorarea preţului la gigacalorie va fi suportată de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la 1 februarie a crescut preţul la gigacalorie
De la 1 februarie a crescut preţul la gigacalorie

Consilierii locali au aprobat în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, ca Primăria să suporte din bugetul propriu majorarea preţului la gigacalorie pentru populaţie.


În prezent, datoriile Asociaţiilor de Proprietari din Râmnicu Vâlcea către Centrala Termoelectrică (CET) Govora care furnizează agent termic sunt de 15,7 milioane de lei. Asociaţia cu cele mai mari datorii din oraş este Asociaţia de Proprietari „Pandurii" din Blocul A7 din cartierul Ostroveni, care nu a mai achitat banii către furnizorul de energie termică din anul 2005. Cu toate acestea, primăria va suporta majorarea preţului la gigacalorie începând din această lună. „Am analizat bugetul şi am văzut că se poate să venim în întâmpinarea cetăţenilor din municipiu. Efortul bugetar este de aproximativ 1 milion de lei, astfel încât locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor plăti ca şi anul trecut căldura şi apa caldă", a declarat Romeo Rădulescu primarul interimar al oraşului. Preţul vechi pe gigacalorie era de 184.73 lei, dar începând cu data de 1 februarie 2010, acesta s-a modificat, ajungând la 189.32 de lei. Până la această dată, CET Govora are subvenţii neîncasate de la populaţie în valoare de 9 milioane de lei.

Datori vânduţi la apă şi căldură


82 de asociaţii de proprietari din Râmnicu Vâlcea sunt date în judecată de CET pentru recuperarea debitului. Multe dintre ele au pierdut procesele, au hotărâri definitive şi irevocabile şi trebuie să dea banii. Reprezentanţii CET îi sfătuiesc pe locatarii care şi-au plătit facturile, dar figurează cu restanţă, să facă plângere la poliţie, ori să dea în judecată pe preşedinte şi administrator. CET Govora mai are de recuperate 100.000 de lei de la populaţia din Băile Olăneşti şi 364.000 lei de la locatarii din Călimăneşti. „Nu avem bani nici de mâncare, iar factura la întreţinere pentru luna ianuarie este destul de piperată. Nu ştiu cum să te descurci dintr-o pensie de 400 de lşei", a spus Elena Popa, o pensionară din Râmnic. Municipiul Râmnicu Vâlcea primeşte în regim centralizat agent termic şi apă caldă de la CET Govora. Anul trecut 6% din populaţia oraşului a preferat să se debranşeze de la agentul termic.




 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite