Râmnicu Vâlcea: Azi se închide Valea Oltului pentru consolidarea versanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 15, 17, 19, 22 şi 24 iunie, între orele 9.00-12.00 se va închide, cu intermitenţe, traficul rutier pe ambele sensuri pentru consolidarea versanţilor

Marţi, 15 iunie, de la ora 9.00 şi până la ora 12.00, Valea Oltului se închide, între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, cu intermitenţe, circulaţiei rutiere, pentru realizarea unor lucrări. Sinsp. Cristina Hănulescu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, ne-a spus: „În zilele de  15,17, 19, 22 şi 24 iunie se închide Valea Oltului cu intermitenţe pentru realizarea unor lucrări de consolidarea versanţilor. Se opreşte circulaţia rutieră timp de 15 minute, se doboară stânci, se îndepărtează de pe carosabil şi iar se dă drumul la trafic. În zilele menţionate mai sus, dar după ora 12.00, dar şi pe 16, 18, 20, 21 şi 23 iunie, circulaţia pe Valea Oltului se face pe o singură bandă, semaforizat, tot ca urmare a lucrărilor de consolidarea a versanţilor ".


Mai mulţi bani pentru consolidarea Văii Oltului


Ing. Eugen Mănescu, directorul Regiei Drumuri Naţionale -Vâlcea, ne-a declarat: „Cu ajutorul alpiniştilor din zonă, firma germano-eleveţiană Sachsische Bau va îndepărta stâncile care pot fii un pericol pentru maşinile care tranzitează Valea Oltului. Proiectul iniţial de consolidare a versanţilor care era de nouă milioane de euro, a fost majorat cu 50 % pentru că au mai fost descoperite şi alte patru puncte unde există pericolul căderilor de stânci". Chiar dacă stâncile nu au dimensiuni foarte mari, faptul că pică de la înălţimi apreciabile, constituie un pericol pentru şoferi aflaţi în trafic. Şeful de şantier care execută lucrările de consolidare este un inginer neamţ, iar materialele de execuţie sunt toate eleveţiene, de foarte bună calitate.


Se prelungesc cu doi ani lucările de consolidare a Văii Oltului


Celalte patru puncte unde există pericolul căderilor de stânci se află între km. 200 şi 205 şi fiecare se întinde pe o suprafaţă de cca. 50-60 metri. Lucrările de consolidare pe Valea Oltului se vor prelungi cu încă doi ani. Firma care execută consilidările versanţilor de pe Valea Oltului a consolidat şi Alpii din Austria şi Elveţia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite