Râmnicu Vâlcea: Maidanezii din Govora, Băbeni şi Brezoi, sterilizaţi şi crotaliaţi fără a fi brutalizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatiunea este făcută de specialişti de la Vier Pfoten, organizaţie care se autofinanţează exclusiv prin donaţii

Începând de astăzi, turiştii care vin în staţiunea Băile Govora pot vedea câinii care umblă pe străzi că au un număr de crotal la ureche. Mai mult decât atât, maidanezii dar şi câinii de la populaţie, dar şi pisicile, au fost sterilizate şi vaccinate. „Este prima operaţiune de acest gen care se desfăşoară în oraşele mai micuţe din judeţ", a spus Iulian Puican, preşedintele organizaţiei „A doua şansă", care se ocupă cu protecţia animalelor. Şase reprezentanţi de la Vier Pfoten, dintre care doi medici veterinari, doi tehnicieni şi doi oameni care se ocupă cu prinderea animalelor, au făcut, La govora, crotalierea şi sterlizarea a 100 de câini şi pisici. „Acţiunea a fost un succes, iar populaţia a dat dovadă de înţelegere. Oamenii noştri nu folosesc metoda brutale de prindere, iar în cazul câinilor lăsaţi liberi prin oraş dau dovadă doar de bunătate", a spus Anca Tomescu, manager de proiect la Vier Pfoten. Primarul localităţii, Mihai Mateescu, a menţionat: „Am pregătit din timp populaţia, am pus afişe şi am popularizat acţiunea.... din gură în gură".


300 de câini „teleu" pe malul Lotrului


Începând de astăzi, timp de o săptămână, Vier Pfoten îşi mută „clinica" mobilă în oraşul Băbeni, iar în săptămâna 16-22 mai, în oraşul Brezoi. Primarul Brezoiului, Robert Schell, ne-a spus: „Am inventariat existanţa a cel puţin 300 de câini în oraşul nostru. Este benefică această acţiune, mai ales că cheltuielile sunt minime doar cu punerea la dispoziţie a unei sălii de sterilizare şi cazarea personalului. Câinii sunt ai noştri, din oraş, şi faptul că ar fi aduşi din alte părţi sunt legende".


Vier Profen împotriva jumulirii raţelor de vii


Vier Pfoten desfăşoară acţiuni paşnice şi legale în toată lumea încercând să schimbe percepţia opiniei publice asupra conservării naturii şi protejării animalelor. Ei au desfăşurat printre altele acţiuni în Iordania, la transferul unor lei, în Pakistan, pentru ajutorarea animalelor după un dezastru sau au dus o campanie în Polonia împotriva jumulirii de vii a raţelor şi gâştelor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite