Râmnicu Vâlcea: Lumina sfântă adusă în biserici şi mănăstiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicenii o să ia Lumină sfântă de la Arhiepiscopie, la slujba de Înviere
Râmnicenii o să ia Lumină sfântă de la Arhiepiscopie, la slujba de Înviere

 Lumina sfântă e adusă pentru prima dată în Arhiepiscopia Râmnicului pentru binecuvântarea şi bucuria sufletească a credincioşilor.

  Râmnicenii pot lua la slujba de Înviere, de la noapte, din Lumina sfântă, care se aprinde în fiecare an, de Paşte, la mormântul Domnului Iisus Hristos de la Ierusalim. Lumina e adusă în ţară, în această seară, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române. „Doi preoţi din cadrul Arhiepiscopiei vor primi lumina pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă de la delegaţia Patriarhie, în jurul orei 19.00 şi o vor aduce în Râmnic. E pentru prima dată când sfânta Lumină e adusă şi în Arhiepiscopia Râmnicului. Lumina îi va binecuvânta pe credincioşi şi le va umple sufletele de bucurie", spune arhidiaconul Liviu Găman. Lumina sfântă va fi oferită în deschiderea slujbei de Înviere, la ora 24.00, de către ÎPS Gherasim, arhiepiscopul Râmnicului preoţilor şi credincioşilor prezenţi la Catedrala „Sfântul Nicolae" din municipiu.

Lumina ajunge şi în mănăstiri

  Sfânta Lumină va fi dusă şi în celelalte biserici din Râmnic înainte de slujba de Înviere şi la mânăstirile Cozia, Hurezi, Bistriţa, Dintr-un Lemn. Lumina va ajunge şi în bisericile din oraşele: Băile Govora, Băile Olăneşti, Brezoi şi Călimăneşti şi în comuna Racoviţa. „Am auzit că aduc lumină la Arhiepiscopie de la mormântul Domnului. O să merg şi eu la Catedrala «Sfântul Nicolae» să iau lumină ca să fiu ferită de rele", spune Bianca Toma, pensionară. În acest an, este pentru a doua oară când Patriarhia aduce Lumina de la Ierusalim credincioşilor români. „Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei. În fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra mormântului sfânt se coboară Lumină ca un foc, care în primele minute nu arde", explică arhidiaconul Găman de la Arhiepiscopie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite