Râmnicu Vâlcea: Lidia Tatu se împarte între şevalet şi tastatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Sportul, pictura şi informatica sunt domenii foarte importante pentru ea. Are mai multe premii obţinute la concursurile de informatică şi vrea să exceleze în acest domeniu.

profil


NĂSCUTĂ - 5 februarie1992, la Bistriţa-Năsăud.


STUDII - Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea, secţia arte plastice.


IDEALURI - Să urmeze Facultatea de Drept.


  Lidia Tatu s-a mutat cu familia de la Bistriţa-Năsăud, la Râmnicu Vâlcea, în urmă cu şase ani. „M-am obişnuit foarte repede cu oraşul, pentru că e unul liniştit, curat, cu oameni primitori", povesteşte eleva. Clasele V-VIII le-a făcut la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Râmnic, unde în paralel a făcut atletism. „Mi-a plăcut sportul de mică şi am ales să fac atletism. În perioada în care am fost elevă la Colegiul «Mircea cel Bătrân» am participat la mai multe concursuri de atletism. Cel mai important premiu obţinut, a fost locul III la o competiţie regională, la Craiova, unde au participat câteva sute de concurenţi", spune Lidia Tatu. Pentru că are talent la desen, la sfârşitul clasei a VIII-a, Lidia a ales să meargă la un liceu de profil. După ce a dat un examen la desen, eleva a fost admisă în clasa a IX-a la Liceul de Artă, secţia arte plastice. „Îmi place să fac diverse obiecte în creion, să pictez peisaje şi să fac portrete", declară Lidia Tatu. Adolescenta face pictură la liceu cu profesorii: Sergiu Sălişte, Natalia Ştefan şi Tatiana Dumbravă.


Informatica, materie de bază


  Cu toate că pictura e una din cele mai importante materii pe care le studiază în liceu, Lidia e pasionată cel mai mult de informatică, materie predată de domnişoara profesoară Algina Tricuţă. „Consider informatica o materie de bază şi de viitor pentru că doar cu pictura nu poţi trăi în ziua de azi. E foarte greu să te remarci, să îţi faci un nume şi pentru asta îţi trebuie foarte mulţi bani. M-am bazat pe informatică din primii ani de studiu şi am început să întru în diverse proiecte şi să participe la concursuri ", mărturiseşte Lidia. În luna martie 2010, eleva a participat la un concurs cu aplicaţii multimedia „Gânduri pentru mama" care a avut loc la Colegiul Economic. Competiţia a fost la nivel de judeţ şi Lidia a obţinut locul III. „Am continuat cu concursurile şi în aceeaşi lună am participat la competiţia interjudeţeană de la Craiova «Visul de aur al omenirii», desfăşurată la Grupul Şcolar Traian Vuia. Am concurat la secţiunea ştiinţifică şi am făcut o prezentare în programul Pawer Point şi am luat menţiune specială", spune Lidia. Un alt concurs de informatică la care a participat eleva a fost Festivalul Naţional de Spoturi Video care s-a desfăşurat la Cinematograful Ostroveni din Râmnic, în luna mai. „Am realizat un spot video cu o reclamă la cereale. Nu am reuşit să obţin niciun premiu pentru că au fost sute de participanţi, dar a fost o experienţă şi am învăţat ceva de la acestă competiţie", declară Lidia.


ce-i place


Să îşi ajute mama la treburile casnice când are timp, să petreacă timpul cu prietenele, să asculte muzică şi să se plimbe. Se relaxează jucând tenis de masă.


ce nu-i place


În ziua de azi oamenii nu se mai bazează pe sinceritate şi fiecare e pentru el şi nimeni nu îi mai doreşte binele celui de lângă el. Nu îi place să fie minţită.


Întrebări şi răspunsuri


Care e ultimul concurs de informatică la care ai participat?


L.T.: E legat de fotografie, de viziunea elevilor asupra monedei euro. Eu am realizat o imagine pe calculator cu moneda euro aşa cum o văd eu. Rezultatele competiţiei nu s-au dat încă.


De ce vrei să urmezi Facultatea de Drept?


L.T.: Îmi place acest domeniu şi vreau să fac dreptate. Sper ca în viitor justiţia să fie privită altfel şi chiar să le facă oamenilor dreptate, pentru că azi nu se întâmplă acest lucru.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite