Râmnicu Vâlcea: Liceenii cred că şi societatea agitată în care trăim poartă vina în comiterea crimei asupra elevului craiovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Colegiul Tehnic Energetic au discutat despre injungierea liceeanului craiovean
Elevii de la Colegiul Tehnic Energetic au discutat despre injungierea liceeanului craiovean

Cei mai mulţi adolescenţi vor profesori autoritari şi şcoli dotate cu detectoare de metale, camere video şi păzite de gardieni.

În şcolile din Râmnicu Vâlcea se desfăşoară până la sfârşitul săptămânii o amplă campanie de popularizare a cazului înjughierii elevului din Craiova. Liceenii şi-au spus părerile în faţa poliţiştilor de la Compartimentul de Prevenire, a profesorilor. La Colegiul Tehnic Energetic, peste 300 de elevi din clasele a XI şi a XII-a s-au pronunţat, în scris, despre fenomenul escaladării violenţelor. „Să se explice corect ce înseamnă violenţa, să se introducă sisteme video de supraveghere, şcoala să fie mai autoritară, pentru că întâmplarea de la Craiova se poate repeta oriunde. Lipsa de educaţie din şcoli îşi spune cuvântul, iar lipsa de autoritate a unor profesori schimbă comportamentul elevilor", se scria în mesaje.

Elevii de la Colegiu Tehnic Energetic au discutat despre injunghierea liceeanului craiovean


„Viaţa este mai importantă decât orice prieten"


Pe „extemporalele" liceenilor am citit şi mesaje de genul: „Deoarece trăim într-o societate agitată de nevoi şi singura regulă este «ochi pentru ochi, dinte pentru dinte», ne trezim că uităm să mai fim oameni". Pentru insp. Amza Bianca, „Colegiul Tehnic Energetic este unul model în Râmnic, iar autoritatea actualului director a fost reflectată la modul pozitiv chiar în lucrările nesemnate ale elevilor", a spus ofiţerul. „Există şi la noi o violenţă verbală, cu imprecaţii despre mamă şi soră, în special, dar care nu a degenerat. Viaţa este mai importantă decât orice prieten", spunea unul dintre adolescenţi. În categoria radicalilor a venit propunerea de pedepsirea cu moartea a autorului crimei. Astăzi, dicuţiile pe aceeaşi temă au continuat la Liceul Sanitar şi Colegiul Tehnic Forestier. Săptămîna viitoare la Colegiul Tehnic Energetic va avea loc o discuţie cu Comitetul de părinţi, în care se va pune problema modului în care să se asigura paza în şcoli, iar pe linia prevenirii accidentelor rutiere se va rediscuta tema lansată de directorul colegiului, de a interzice elevilor să vină cu maşinile, în calitate de conducători auto, la şcoală.

Elevii de la Colegiul Tehnic Energetic au discutat despre injunghierea elevului craiovean


Acţiuni în „Şcoala în Siguranţă"


Până la sfârşitul săptămânii vor continua acţiunile de identificare a elevilor care absentează de la cursuri, a tinerilor care nu îşi justifică prezenţa în perimetrul şcolilor, se vor verifica magazinele cu plante etnobotanice şi se vor organiza întâlniri cu conducerile şcolilor şi comitetele de părinţi pentru a găsi soluţii de prevenire a incidentelor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite