Râmnicu Vâlcea: Lecţii de zbor cu parapanta de pe Vârful Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Perişani va fi gazda unei inedite competiţii ce va avea loc peste două săptămâni. Sunt aşteptaţi peste 50 de piloţi din mai multe ţări.

Înscrierile pentru concursul de parapantă organizat de clubul „Aerozone" din Drăgăşani pe muntele Cozia sunt pe ultima sută de metri. Iniţiatorii spun că este pentru prima dată când judeţul Vâlcea este gazda unei astfel de competiţii inedite, iar locul ales pentru acest concurs este unul special. „ Punctul de plecare pentru parapantişti este vârful Cozia, situat în comuna vâlceană Perişani", explică Dumitru Dincă, preşedintele clubului Aerozone din Drăgăşani. El afirmă că în această competiţie s-au înscris peste 50 de parapantişti atât din ţară cât şi din străinătate. „Vor fi piloţi din zece ţări, iar foarte mulţi vor venii din Bulgaria, Ungaria, Germania şi Franţa. Anul trecut această competiţie s-a ţinut la Rânca în judeţul Gorj şi a ieşit foarte bine. Noi sperăm doar să avem parte de vreme bună şi cer senin", afirmă organizatorul evenimentului. Concursul va avea loc în perioada 16 - 18 iulie, locul de decolare fiind la cota 1668, pe vârful Cozia. „Taxa de concurs este de 35 de euro, pentru care se asigură transportul la locul de decolare, recuperarea la principalele drumuri auto, hărţi, documente de concurs precum şi un pachet cu hrană zilnic", explică Dumitru Dincă.

La Drăgăşani e şcoală de parapantă

În Vâlcea amatorii de senzaţii tari pot lua cursuri de parapantă la Clubul Aerozone din Drăgăşani. Aici cei care doresc să înveţe din tainele zborului pot lua lecţii de la specialişti. „În perioada martie-aprilie noi organizăm cursuri de parapantă pentru începători. Lecţiile sunt ţinute de Sebastian Gâlcescu, instructor specializat de parapantă, iar costul pentru cele trei zeci de zile de instructaj este de 250 de euro", explică preşedintele clubului Aerozone. El mai spune că cei care participă la cursuri fac zboruri la altitudini cuprinse între 40 şi 100 de metri pentru prima parte a instructajului. Urmează o a doua parte, de douăzeci de zile, în care cursanţii sunt învăţaţi să urce la altitudini mai mari de 500 de metri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite