Râmnicu Vâlcea: La ţară, elevii merg la şcoală cu microbuze împrumutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Alin Popescu şi unul din microbuzele şcolare
Primarul Alin Popescu şi unul din microbuzele şcolare

Conducerea ISJ a anunţat că mai are nevoie de 23 de microbuze pentru ca elevii din zonele rurale să poată ajunge la şcoală.

   Multe localităţi din Vâlcea au nevoie de microbuze şcolare pentru transportul elevilor, în urma comasării sau chiar închiderii unor instituţii de învăţământ. „Sunt 20 de localităţi în care până la această dată nu există microbuze şcolare. Sunt şi comune unde primarii au deja câte două mijloace de transport pentru şcolari, de care însă, nu se pot lipsi", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. În localitatea Popeşti sunt două microbuze şcolare. „La noi s-au închis două şcolii, cea din Popeşti şi Curtea. Primul microbuz ni s-a dat în 2007 şi celălalt în 2008. Cu ele transportăm 352 de elevi la şcoliile din Dăeşti şi Urşi", spune Alin Popescu, primarul din Popeşti. Unul din microbuze a fost cerut de curând şi de primăria Vlădeşti şi de cea din Oteşani. „Li s-a pus pata la toţi pe microbuzele noastre. Ambele solicitări au fost discutate în Consiliul Local, dar nu s-au aprobat. Avem nevoie de ambele maşini pentru că transportăm copii şi de la 10 kilometri", precizează Popescu.


 La Vlădeşti, microbuzul e aşteptat de 4 ani


  „Dimineaţa nu fac faţă ambele microbuze. E nebunie. Dacă rămâne doar un microbuz, copiii nu mai ajung la timp la şcoală", spune Marinela Radu, mamă a doi copii. Localitatea Vlădeşti solicită de patru ani un microbuz. „Din patru şcoli mai avem una, iar elevii merg şi câte şapte kilometri pe jos. Am cerut un microbuz la Popeşti, dar nu s-a aprobat. Am obţinut unul de la Şcoala Nr.2 care ni l-a dat în împrumut şi cu el merg 220 de copii, până obţinem unul de la ISJ", a declarat Sorin Ghiţă primarul din Vlădeşti.



Parteneriat cu firmele de transport


 Una dintre soluţiile propusă de inspectorii şcolari ar fi ca elevii să poată merge la cursuri cu autobuzele care circulă în localităţile respective. ISJ va face un parteneriat cu firmele de transport care trec prin localităţile fără microbuze pentru a introduce nişte curse speciale care să îi preia pe elevi dimineaţa şi când se termină orele.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite