Râmnicu Vâlcea: La Ocnele Mari investitorii au plecat odată cu saramura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de italieni care intenţiona să construiască obiecte din sticlă, nu a mai dat niciun semn de viaţă. Proiectul de construire a unui mare hotel a fost si el reziliat.

La Ocnele Mari după prăbuşirile din câmpurile de sonde 1 şi 2 şi strămutarea locuitorilor ale căror case au fost înghiţite de saramură, edilii oraşului sperau că tot mai mulţi investitori îşi vor face apariţia în zonă. Primarul localităţii, Petre Iordache, ne-a spus: „Ultima speranţă a noastră era o delegaţie de investitori din Italia, care intenţionau ca la Ocnele Mari să pună la punct un centru de consultanţă pe proiecte europene şi să construiască o fabrică unde să se realizeze obiecte din sticlă. I-am prezentat pe italieni prefectului judeţului, toate lucrurile păreau în ordine, dar de atunci n-au mai dat niciun semn de viaţă, iar delegatului italian i-am scos azi geamantanul din biroul meu şi l-am depus într-o altă încăpere".


50 hectare de teren scoase la mezat


O altă societate din România îşi manifestase intenţia de a prelua de la Primăria Ocnele Mari un hotel aflat în construcţie, pe care să-l redea circuitului turistic. Primarul Iordache a spus: „Aici ar fi urmat să se construiască o modernă bază de tratament, cu piscină, cu cabinete dotate cu tehnică de ultimă generaţie. Şi de la aceştia am primit o Notificare prin care am fost înştiinţaţi că renunţă la acest proiect. Este păcat că brandul localităţii, sarea, nu reuşeşte să atragă investitori. Cine doreşte să investească serios la Ocne, are şansa să dezvolte o afacere de succes. Până şi ştrandul cu apă sărată pe care îl avem este motiv de dispută, Primăria judecându-se de 11 ani cu aceia care îl administrează". Primăria pune la dispoziţie 50 de hectare de teren ecologizat, rezultat în urma prăbuşirilor sondelor din cele două câmpuri.


Şcoala, singura investiţie sigură


Locuitorii din Ocne spun că de 20 de ani în oraşul lor nu s-a mai construit nimic viabil. Singurul proiect care urmează să fie pus în aplicare prin Agenţia de Dezvoltare Sud Vest Oltenia este acela de reabilitare şi modernizare a Şcolii cu clasele I-VIII, situată în centrul localităţii, şi unde învaţă 300 de elevi. Proiectul are valoarea de 9.074.737 lei, iar prin modernizarea unităţii de învăţământ se speră ca mulţi elevi din localiatate să renunţe să mai facă naveta la şcolile din Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite