Râmnicu Vâlcea: La Mihăeşti, scandalul găinaţului continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii se plâng că din cauza mirosului emanat din grămezile de dejecţii, muştele şi şobolanii le-au invadat casele.

  Nemaisuportând mirosul emanat din mormanele de găinaţ de la ferma de pui Avicarvil din comuna Mihăeşti, mai mulţi locuitori din zonă s-au prezentat în audienţă la prefect. „Am trimis echipe de control la faţa locului şi am constatat că societatea care a preluat ferma de pui de la Oltchim S.A. a îndeplinit toate condiţiile din contractul de privatizare. Avicarvil are şi autorizaţie integrată de mediu până în anul 2014", a declarat Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea. Tot acesta a precizat că, din păcate s-au făcut case până lângă fermă. „Sunt case de vacanţă construite lângă grămezile de gunoi. Am anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii să facă verificări în zonă, pentru a vedea dacă sunt autorizaţii de construcţie, în ce condiţii s-au dat şi cine le-a eliberat. Conform legislaţiei nu se fac case la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de fermă, dar nu s-a ţinut cont de acest lucru", a spus Ungureanu.


„Sunt pe mână toţi"


  Locuitorii din satele Negreni şi Mihăeşti se plâng că de la mirosul emanat din mormanele de găinaţ nu mai au aer curat şi au fost invadaţi de muşte şi şobolani. „Am ajuns precum cobaii să se facă teste pe noi. Noi cerem doar aer curat şi ştim că dreptatea e de partea noastră. Ferma a venit în zonă în anul 1980, iar casele din jurul ei s-au construit în 1960", precizează Elena Dina. Un alt localnic, Florin Miroiu, susţine că sunt case şi la 200 de metri de fermă pentru că erau construite cu două decenii înainte de a fi ferma. „Sunt pe mână toţi. De sâmbătă o să bage, iar pui în hale şi o să ne omoare mirosul", menţionează Miroiu.


Se face inventarierea caselor


 Nicolae Stănică, primarul comunei Mihăeşti face o inventariere a caselor din jurul fermei de pui. El spune că, peste 90% din locuinţe s-au ridicat în zonă înainte de a fi ferma. Restul sunt case noi care s-au făcut după Revoluţie. Se pare că printre proprietarii cu case noi sunt şi persoane fără autorizaţie de construcţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite