Râmnicu Vâlcea: La Govora se construieşte o clinică modernă de kinetoterapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul este în valoare de 150.000 lei şi prevede şi înfiinţarea unui centru de informare turistică.

În staţiunea Băile Govora se află în construcţie una dintre cele mai moderne clini de kinetoterapie din Oltenia. Primarul localităţii, Mihai Mateescu, spune că, prin acelaşi proiect, finanţat din fonduri guvernamentale, se va înfiinţa şi un centru de informare turistică. „Clinica de kinetoterapie va fi una foarte bine utilată, urmând să aibă în dotare cabinete medicale unde să se facă proceduri cu aerosoli, pulverizaţii, înhalaţii, un bazin de recuperare, ş.a.", a spus edilul. Tot în cadrul bazei de kinetoterapie urmează să funcţioneze şi un centru de informare turistică. „În format electronic, prin intermediul unui astfel de centru, întenţionăm să oferim o bază de date pentru operatorii de turism din ţară şi străinătate. Prin acest centru vrem să le dăm date nu doar despre staţiune, dar şi despre obiectivele turistice din zonă, inclusiv mănăstirile care sunt adevărate capodopere ale istoriei", a mai spus edilul.


Adio pensionari prin staţiune


Locuitorii din Băile Govora care trăiesc sub „teroarea" crizei, sunt oarecum sceptici în ceea ce priveşte viitorul staţiuni. „Am lucrat în turism de zeci de ani şi ceea ce văd că se întâmplă în jur, mi se pare un dezastru. Dacă până în luna iunie să zicem că mai vedeam pensionari veniţi la tratament la Govora, Guvernul a anunţat că Ministerul Munciii va sista biletele de tratament ale pensionarilor începând cu lunile iulie şi august. Aşa că prin staţiunea va fluiera vântul. Poate turiştii care să vină de peste graniţă să relanseze turismul în vreun fel", a spus Emilia Popescu, localnic.

Ozon din belşug, la Govora


Cunoscută ca fiind cea mai ozonificată staţiunea din România, apele de la Govora sunt bogate în iod şi de mai bine de 100 de ani, aici vin să se trateze suferinzii de boli reumatismale. În împrejurimile Govorei sunt câteva din cele mai renumite Mănăstiri: Surpatele, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Govora, Pătrunsa şi Pahomie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite