Râmnicu Vâlcea: La Călimăneşti se modernizează parcurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se vor moderniza aleile parcurilor, esplanadele, se vor reface băncuţele, fântâna arteziană şi chioşcurile unde cântă fanfara.

  Sutele de turişti pensionari care vin zilnic din toată ţara în staţiunea balneară Călimăneşti pentru a se trata de boli, sunt mulţumiţi de efectul curelor cu apă de la izvoare. „Eu vin aici de zeci de ani şi apele astea sunt minune de la Dumnezeu. Parcurile, aleile, nu mă intreresează că eu am venit la tratament şi nu la distracţii", spune Istvan Torok (84 ani), din Arad. Nicoleta Coman (42 ani), pensionară, a venit din Vaslui, iar plimbarea către izvoare, este relaxantă. „Este adevărat că se puteau face mai multe, pentru că staţiunea a fost lăsată în paragină, dar natura este aşa de darnică aici şi compensează imaginea dezolantă creată turiştilor cu pretenţii", spune femeia care era însoţită de alte câteva colege de suferinţă.

Ceaikovski în „haină" nouă


   Primăria oraşului Călimăneşti a înaintat un proiect la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, aflat acum în stare de evaluare tehnică finală, prin care staţiunea îşi va schimba înfăţişarea. Şeful Serviciului Investiţii, ing. Ilie Nemeş, a spus: „Proiectul, de peste 6 milioane de euro, presupune modernizarea parcului din Căciulata, a esplanadelor din faţa hotelului Căciulata, vor fi reconstruite aleiile, refăcute băncuţele, iluminatul public, chioşcurile în care cântă fanfara, se va reface podeţul de pe Valea Căciulatei, statuia lui Ceaikovski, fântâna arteziană din Călimăneşti". Pavilionul Central din Călimăneşti, construcţie de datează din anul 1886 a fost restituită proprietarilor, iar primăria face eforturi ca împreună cu Consiliul Judeţean să o cumpere şi apoi să o modernizeze.


Tinerii ademeniţi să vină în staţiune


 Printr-un proiect asemănător intitulat „Mirajul Oltului", la Călimăneşti se încearcă atragerea tinerilor în staţiune. Astfel, se va construi un Aqua Parc şi un parc de distracţii, cu bază sportivă, în cartierul Jiblea, acolo unde se ţine acum târgul anual de Sf. Marie. Valoarea investiţiei este de 6 milioane de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite