Râmnicu Vâlcea: Jandarmeria, instituţia care s-a restructurat din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Jandarmi şi poliţişti în centrul Râmnicului
Râmnicu Vâlcea: Jandarmi şi poliţişti în centrul Râmnicului

De la începutul anului şi până azi, jandarmii de la ordine şi siguranţă publică au executat cu peste 300 % mai multe acţiuni faţă de 2009.

  Sărbătorile de iarnă sunt pentru jandarmi prilej de mai mare agitaţie şi vigilenţă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, cpt. Liviu Cosmin Iordache, ne-a spus: „Oamenii au nevoie să se simtă protejaţi, de aceea, tot mai mulţi jandarmi au locul de muncă în stradă. În ultimele zile au apărut mai multe persoane care se ocupă cu furtul de cărbune de la Exploatarea Minieră sau cu tăieri ilegale de lemne din păduri. Avem rezultate bune în combaterea comerţului ilegal produse pirotehnice", spune ofiţerul.


Hackerii „săltaţi" de jandarmi


  În bilanţul pe acest an al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, anul 2010 a fost unul cu mult mai multe rezultate decât în 2009. Cpt. Cosmin Iordache a spus: „Jandarmeria este una dintre instituţiile care s-a restructurat din temelii. Anul acesta jandarmii au executat cu peste 300 la sută mai multe acţiuni de ordine şi siguranţă publică decât în 2009. Atât jandarmii vâlceni ajutaţi de cei de la Brigada Specială sau de la Brigada Mobilă din Craiova au participat în acţiunii de anihilare a unor grupări care se ocupau cu fraudele pe internet, acţiunii coordonate de procurorii DIICOT”. Jandarmii vâlceni au participat anul acesta la misiuni de asigurare a unor manifestaţii de protest, de asigurarea liniştii la meciurile echipei Oltchim, la salvarea unor turişti rătăciţi în munţi, au efectuat 110 trasporturi de bunuri şi valori şi alte 470 de corespondenţă clasificată. „Anul acesta jandarmi au dat 1302 sancţiuni, faţă de 1243 anul trecut", a mai spus cpt. Iordache.


Jandarmi, de la birou în stradă


  În anul 2010 jandarmii au făcut 14.872 de misiuni faţă de 4.729 anul trecut, misiuni atât independente cât şi în sistem integrat cu poliţia. Din cele 90 de infracţiuni penale constate până acum, 50 au fost în mediul urban şi 40 în mediul rural. „Am transferat anul acesta jandarmi de la birouri, în stradă, rezultatele fiind foarte bune", a spus despre jandarmi vâlceni generalul mr. dr. Neculai Bontic, de la Inspectoratul General al Jandarmeriei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite