Râmnicu Vâlcea: Hoţii Jac Noris şi Maradona furau găini şi dulceaţă cu BMW-ul (Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a hotărât arestarea unui grup format din opt hoţi de găini, etnici rromi din Buneşti, care pe lângă „zburătoare" furau şi murături şi dulceaţă.

Judecătoria din Râmnicu Vâlcea a hotărât aseară arestarea pentru 29 de zile a unui grup format din opt tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, din Buneşti, cărora le-au fost probate 13 furturi, în special de găini, infracţiuni comise în mai multe localităţi din judeţ. Scms. Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, ne-a spus: „Tinerii mergeau cu un BMW cu numere înmatriculate în străinătate şi furau pe timp de noapte, din gospodăriile localnicilor, în special păsări, dar şi cazane de ţuică, borcane cu dulceţuri şi murături. Prejudiciul total este de 10.000 de lei". Printre „celebrităţile" grupului se numără Jac Noris Ş. (18 ani) Elivis G. (20 ani) şi Maradona M. (19 ani). Găinarii au dat iama la Budeşti, Nicolae Bălcescu, Goleşti, Galicea, Ocnele Mari şi Băile Govora. Supăraţi de jaful care l-au făcut în gospodăriile oamenilor, primarii acestor localităţi au ridicat problema hoţilor de găini şi în Colegiul Prefectural.

image

Rromii au venit să-i susţină pe hoţii de găini


La cules de portocale, din borcane


La Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, aseară s-au adunat zeci de aparţinători veniţi să facă „galerie" şi să susţină „candoarea" găinarilor. Ei au scandat împotriva poliţiştilor care i-au adus încătuşaţi şi s-au bruzuluit la ziarişti. „De ce să-i aresteze că n-au găsit droguri la ei, n-au spart banci. Au furat şi ei nişte găini să aibă şi gura lor ce mânca. Toţi au fost plecaţi în Spania, la cules de portocale, măsline, dar iarna nu mai au ce lucra şi au venit acasă. Au copii mulţi şi n-au cu ce să-i întreţină", a spus Alexandru Sergiu, unul dintre susţinători.

image

Aduşi la Parchet cu mascaţii


Găinari cu toptanul


În ultimii doi ani numărul furturilor din locuinţe a crescut în judeţ. Dacă în anul 2009 se înregistrau 1.706 furturi, anul trecut a ajuns la 1996 furturi. Cele mai multe sunt furturile de animale, cazane de ţuică, bani. Şi numărul persoanelor cercetate pentru furt a crescut în 2010 faţă de 2009 cu 1,7 la sută. Potrivit unui studiu al Institutul de Prevenirea Criminalităţii, 25 la sută dintre furturi au loc din cauza neglijenţei proprietarilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite