Râmnicu Vâlcea:Ioan Condrea, pensionarul care joacă şah să-şi ţină mintea tânără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când s-a retras din activitate, Ioan Condrea îşi petrece majoritatea timpului la Clubul Pensionarilor. Aici prietenii îl cunosc drept cel mai bun şahist.

Născut la: 13 martie 1948 la Alba Iulia
Studii: Cursuri de Controlul Calităţii
Familie: Căsătorit are o fată


O viaţă întreagă a lucrat în controlul calităţii la Hervil, de unde a şi ieşit la pensie în urmă cu un an. Ioan Codrea poveste că întreaga viaţă a încercat să fie echilibrat şi să ajute atunci când a putut. „Sunt un tânăr pensionar, iar în urmă cu un an am descoperit şi clubul la care îmi petrec majoritatea timpului. Este o atmosferă relaxantă, mult mai diferită faţă de ce se întâmplă în viaţa unui angajat de zi cu zi", povesteşte Ioan Condrea. Bărbatul spune că, dintre toate activităţile pe care le face la clubul pensionarilor, cel mai mult iubeşte şahul, o pasiune pe care o are din tinereţe. „Este sportul minţii, iar pentru noi, cei mai în vârsta este ideal să ne antrenăm mintea. În fiecare zi joc cu prietenii mei şah şi încerc să recuperez ce nu am putut face în toţi anii în care am lucrat. Cu toate că mi-a plăcut de mic nu am putut practica acest sport din cauza lipsei timpului. Acum chiar am timp, iar tehnicile mele s-au dezvoltat", explică pensionarul. El mai povesteşte că,din cauza faptului că este nou în club nu a apucat încă să participe la competiţiile organizate în fiecare an. „Cu siguranţă că la campionatul din această iarnă am să particip şi am să mă clasez undeva în frunte", spune fără urmă de îndoială Ioan Condrea.


Şi-a regăsit prieteni vechi


Condrea spune că de când este membru al Clubului a reluat legătura cu vechi prieteni din tinereţe. „Pentru că slujba mea era foarte solicitantă pierdusem legătura cu foarte mulţi oameni dragi mie. De un an însă, i-am întâlnit aici la Club, iar acest lucru mă bucură foarte mult", spune pensionarul. Omul susţine că, din cauza faptului că este foarte activ nu poate sta foarte mult acasă fără să facă nimic. „Mie mi-a plăcut să am activitate, să nu stau degeaba", se confesează pensionarul.


Întrebări şi răspunsuri?


Cum aţi ajuns să fiţi membru al Clubului?
Printr-o întamplare am ajuns la Club. Venisem să mă înscriu la CAR-ul Pensionarilor şi cineva mi-a povestit despre acest Club. Am intrat şi mi-a plăcut atmosfera. Aici am jucat şi prima partida de şah după mulţi ani în care nu mai practicasem acest sport.


Ce alte „sporturi" mai practicaţi?
Îmi place să joc table cu prietenii, iar la remy nu mă bate nimeni. Totul stă în cât de bine îţi foloseşti creierul şi cât de altert eşti. Câteodata stau şi mă gândesc că dacă aş rămâne acasă, uitându-mă la televizor m-aş îmbolnăvi foarte repede. Aici mintea îţi este pusă la treabă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite