Râmnicu Vâlcea: Învăţământul, o alternativă pe vremuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de candidaţi au absentat la examenul de titularizare, iar un sfert din cei prezenţi, au ieşit din concurs după prima oră. Tinerii se plâng că nu îşi pot găsi un job, iar salariile mici şi disponibilizările din învăţământ nu îi mai sperie, catedra râmânând singura lor obţiune.

Andreea Andreescu este una dintre cei care a ales să susţină examenul de titularizare, după ce a căutat să îşi găsească un job vreme de mai multe luni. „Nu am găsit nimic de lucru, deşi caut de luni bune. Aşa că am decis să susţin examenul de titularizare, pentru că în învăţământ măcar mai avem o siguranţă", a povestit în această dimineaţă tânăra de 27 de ani. Andreea afirmă că deşi a terminat un liceu de profil pedagogic şi apoi Facultatea de Studii Internaţionale nu reuşit să îşi găsescă un job în Râmnicu Vâlcea. „Este un oraş mic şi nu avem prea multe obţiuni. Eu m-am orientat spre învăţământ, pentru că este o tradiţie în familia mea, tatăl fiind învăţător, iar mama educatoare", afirmă Andreea Andreescu.


Examen fără incidente


Tânăra a susţinut examenul de titularizare pentru un post de învăţător. Din păcate, în judeţul Vâlcea anul acesta au fost numai două posturi titularizabile pentru această catedră. „Am fost peste o sută de candidaţi pe două posturi. Subiectele nu au fost însă foarte dificile. Eu sper să iau o notă bună", completează tânăra. Anul acesta, la titularizare s-au înscris 1075 de candidaţi, iar disciplinele cele mai solicitate au fost limba română, religia, matematica, învăţătorii şi educatorii. 300 de candidaţi au absentat, iar un sfert din cei prezenţi, au părăsit concursul după prima oră.„Examenul s-a desfăşurat în condiţii normale, fără niciun fel de incidente. Am înţeles însă, că foarte mulţi dintre candidaţi au ieşit din examen după prima oră, renunţând astfel la concurs", a declarat Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Concurenţi atent supravegheaţi


Examenul de titularizare din acest an a avut anumite particulariţăţi. Pentru a fi eliminate suspiciunile, fiecare concurent a primit un cod de bare, identitatea candidaţilor rămânând secretă până la corectarea lucrărilor. Candidaţii au fost avertizaţi că nu au voie să părăsească sala de examen, sub niciun pretext, timp de patru ore, cât a durat concursul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite