Râmnicu Vâlcea: Internet de mare viteză instalat şi în şcolile de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laboratoarele de informatică de la unităţile de învăţământ din mediul rural, dar şi din oraşele mici vor fi conectate la internet. Programul este iniţiat de Ministerul Educaţiei, iar 97 de şcoli din judeţul Vâlcea vor beneficia, începând cu luna aceasta, de internet de mare viteză.

Mai multe unități școlare din Vâlcea care dispun de spațiul necesar implementării proiectului "Internet în școala ta" au fost selectate pentru a putea participa la această acţiune. "Proiectul îşi propune conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Criterii de selecatre pentru şcolile vâlcene


Au fost selectate în program şcolile care au îndeplinit câteva criterii, după cum a mărturisit şefa învăţământului vâlcean. "Au intrat în program şcolile care dispun de spaţiul necesar implementării proiectului, se angajează să acopere cheltuielile de intreţinere şi funcţionare a obiectivului de investiţii realizat pe o perioadă de cel puţin cinci ani după darea în exploatare şi finalizarea proiectului, cât şi să administreze în siguranţă echipamentele până la sfârşitul perioadei lor de funcţionare", completează Gabriela Ene. "Internet în şcoala ta" este un proiect cu finanţare europeană prin care se urmăreşte conectarea la internet a şcolilor prin conexiuni de bandă largă şi achiziţionarea de echipamente conexe. "Este o acţiune binevenită pentru că şi elevii, dar şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în oraşele mici şi în mediul rural trebuie să beneficieze de tehnologia de ultimă generaţie pentru a-şi pregătii cursurile. Sunt mulţi care nu au internet acasă, iar acum au această posibiliate, să lucreze la şcoală, în laboratoarele de informatică", a precizat Ivona Albăstroiu, directoare la Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu din Horezu.


Învăţământ de calitate pentru elevii de la sate


Proiectul "Internet în şcoala ta" urmăreşte creşterea calităţii procesului educaţional din şcolile implicate în proiect, creşterea numărului de elevi şi de profesori care au acces la internet şi reducerea decalajului între mediul urban şi cel rural în ceea ce priveşte utilizarea calculatorului şi conectarea la internet.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite