Râmnicu Vâlcea: Inocenţa copiilor îi mai aduce pe dascăli la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Cele mai mari emoţii le-au avut bobocii de clasa I-a care au păşit pentru prima dată într-o sală de clasă. Peste 62.500 de elevi din judeţ au început anul şcolar 2010-2011.

   110 copii au început în această dimineaţă clasa I-a la Şcoala Generală Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea. Emoţionaţi, cu flori în mână, însoţiţi de părinţi şi bunici, copiii au fost curioşi să îşi cunoască dascălii şi şcoala. „Am mari emoţii şi nu am dormit mai deloc azi-noapte. Abia aştept să o cunosc pe doamna învăţătoare , să văd clasa şi colegii. Ieri, am rugat-o pe bunica să vină cu mine să îmi arate şcoala. Nu mai aveam răbdare şi am venit să o vedem", povesteşte Alicia Zamfira, boboc în clasa I-a. La şcoala Generală Nr.4, 768 de elevi au început, astăzi, anul şcolar 2010-2011. „Încercăm să fim şi părinţi şi bunici şi cadre didactice în acelaşi timp. Pentru copiii de clasa I-a e un moment special. Inocenţa copiilor îi mai aduce pe dascăli la şcoală, nu leafa", a declarat Emilia Tudoroiu, direştorul Şcolii Generale Nr.4. Peste 62.500 de elevi din judeţ au început anul şcolar 2010-2011. „Toate şcolile şi-au deschis porţile şi nu sunt probleme. Numai în Râmnic, în clasele I-IV avem peste 4.900 de copii", a spus inspectorul general, Gabriela Ene, al Inspectoratului Judeţean Şcolar Vâlcea.


 Peste 230 de unităţi de învăţământ funcţionează ilegal


 Multe şcoli din judeţ şi-au deschis porţile, deşi nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit verificărilor făcute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea din cele 681 de unităţi nu au autorizaţie sanitară de funcţionare 232. „Unităţile nu sunt autorizate pentru că nu au apă curentă, grupurile sanitare şi mobilierul e necorespunzător, sursele de iluminat sunt neprotejate în unele şcoli, altele au acoperişul deteriorat şi apa se infiltrează prin plafon în sălile de curs", a precizat Maria Murăruş, directorul DSP Vâlcea. Şcoli cu grupuri sanitare neigienizate cu uşi deteriorate, nevindajate sunt în localităţile Amărăşti, Păuşeşti Măglaşi şi Boişoara. Apă curentă nu există în unităţile de la Guşoeni, Ghioroiu, Bălceşti. În localitatea Muereasca nu există spaţii special amenajate pentru depozitarea cornului şi laptelui.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite