Râmnicu Vâlcea: Injecţiile letale pentru câini furate să fie consumate ca droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 1-13 aprilie când s-a reclamat furtul de medicamente, două persoane au venit la spital intoxicate cu barbiturice.

La Adăpostul de Câini de la Feţeni, ce aparţine Primăriei Râmnicului, s-a deschis o anchetă, după ce medicul veterinar al centrului, Roxana Jugravu, a sesizat marţi poliţia că i-a fost spart cabinetul veterinar. „Eram împreună cu medicul centrului şi tocmai mergeam că ducem «clănţănele» la cei 50 de câini aflaţi în centru. Medicul Jugravu, de faţă cu noi, a observat că i-a fost spart depozitul dar şi cabinetul veterinar", a spus Iulian Puican, preşedintele Fundaţiei „A doua şansă", care se ocupă cu protejarea drepturilor animalelor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu, ne-a spus: „O parte dintre medicamentele sustrase erau folosite la tranchilizarea şi eutanasierea animalelor bolnave. S-a furat şi instrumentar chirurgical, prejudiciul fiind de aproximativ 2.000 de lei".

image

Adapostul de Câini de la Feţeni

Medicamentele de eutanasiere, folosite ca droguri

Pentru că medicul Jugravu a fost în concediul între 1-13 aprilie, se presupune că furtul ar fi avut loc în acest interval, deşi adăpostul avea pază proprie zi şi noapte. Întrebat ce ar putea face cu medicamentele de eutanasiere ale câinilor, purtătorul de cuvânt al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea, dr. Georgiana Ţîrcomnicu ne-a spus: „Barbituricele sunt medicamente care se folosesc şi pentru eutanasierea câinilor şi se vând în farmacii numai pe reţete speciale, fiind considerate droguri legale. Cu acestea se poate face trafic, fiind folosite de persoanelor care se droghează în amestec cu produsele care se vând la magazinele de vise".

Val de drogaţi, la spital

În săptămâna 5-11 aprilie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost un val de persoane care au venit intoxicate cu droguri. Dintre cei cinci tineri care au necesitat internarea şi care se aflau în stare gravă, doi au venit intoxicaţi cu barbiturice.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite