Râmnicu Vâlcea: Incendii pe bandă rulantă de la coşurile de fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului
Trei echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului

De când a început sezonul rece, în judeţul Vâlcea, s-au înmulţit şi incendiile care au loc de la coşurile de evacuare a fumului şi de la sobe.

  Numai luna aceasta, casele a 14 familii au fost afectate de incendii care au izbucnit de la mijloacele de încălzire a locuinţelor. „De când a început sezonul rece sunt mai multe incendii declanşate de coşurile de fum necurăţite, neizolate, ori improvizate şi de la sobele cu acumulare de căldură. Din păcate, cele mai afectate persoane sunt cele sărace şi cele în vârstă", a declarat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Cel mai grav incendiu, în care şi-au pierdut locuinţele şase familii s-a produs, în oraşul Brezoi, în luna octombrie. Atunci, 16 persoane, care stăteau într-un complex de locuinţe au rămas pe drumuri, după ce acoperişul clădirii a luat foc de la coşul de evacuare a fumului de la sistemul de încălzire care nu a fost izolat corespunzător.


57 de incendii de la coşuri şi sobe

 Potrivit unei statistici a ISU Vâlcea, din cele 214 incendii la care au intervenit angajaţii, în perioada întâi ianuarie - 30 noiembrie 2010, cele mai multe s-au produs de la coşurile de fum şi sobe. „Avem 31 de incendii care au avut loc din cauza coşurilor de fum şi alte 26 care s-au produs de la sobe. Din păcate, avem şi patru persoane care au decedat în incendii", a mai precizat căpitanul Popescu. Pentru a evita asemenea tragedii, pompierii le recomandă vâlcenilor să ia mai multe măsuri atunci când îşi încălzesc casele. Înainte de utilizare sobele şi coşurile trebuie reparate şi curăţate; lemnele şi cărbunii nu trebuie depozitaţi în apropierea sobelor; se interzice uscarea hainelor pe sobe şi aprinderea focului prin stropirea cu bezină a materialului lemnos.


166 de incendii s-au produs în gospodării


 Cu toate că, în sezonul rece, au avut loc mai multe incendii, statistica ISU Vâlcea realizată pe cele 11 luni din 2010 arată că, numărul total al acestora a scăzut cu 37 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009. Din cele 214 incendii care au avut loc în cele 11 luni din 2010, 166 au fost în gospodăriile populaţiei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite