Râmnicu Vâlcea: Inaugurarea Centrului de Expoziţii s-a amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De suferit au firmele care doresc să îşi expună marfa şi care îşi anunţaseră prezenţa la sfârşitul lui iunie. Centrul trebuia să fie gata pe 30 iunie 2010, dar din cauza iernii lungi şi a ploilor, lucrările nu au fost finalizate.

Autorităţile au amânat inaugurarea celui mai mare centru expoziţional din Oltenia care se face la Seaca, în oraşul Călimăneşti, pentru 30 septembrie. „S-a amânat inaugurarea pentru data de 30 septembrie, deşi termenul era pentru 30 iunie. Lucrările nu au putut fi finalizate pentru că, în februarie şi martie nu s-a lucrat deloc şi acum sunt întârzieri şi din cauza ploilor", a declarat Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei de Programe şi Integrare Europeană din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. Centrul expoziţional de la Seaca este finanţat prin programul PHARE 2005, valoarea lui fiind de 12 milioane de euro. Din sumă s-au cheltuit peste nouă milioane de euro, cele cinci pavilioane expoziţionale, fiind aproape gata.


Nemţii vor să expună aparatură medicală


„Se lucrează la intrări, la pavilionul cinci, la acoperişul pavilionului central, la reţeaua de iluminat şi aducţiunile de apă. În spatele construcţiei se munceşte la stabilizarea terenului care a plecat de la ploi. Tot acolo va fi amenajat şi drumul de acces", a spus Vasile Scârlea viceprimarul din Călimăneşti. Amânarea inaugurării centrului afectează firmele din străinătate şi din ţară care îşi anunţaseră prezenţa pe 30 iunie pentru a expune produsele. Ele sunt nevoite să mai ţină marfa pe stoc până pe 30 septembrie. Firmele care şi-au exprimat intenţia de a expune marfă sunt din Germania, Turcia, Grecia, Austria, Ungaria şi SUA. „De exemplu, cei din Germania care doresc să expună aparatură medicală", spune viceprimarul Scârlea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite