Râmnicu Vâlcea: În Ostroveni se amenajează piaţa pentru sacrificarea mieilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la SC Pieţe Prest au început să monteze piaţa unde se va comercializa carnea de miel pentru Paşte. Spaţiul destinat comerţului şi sacrificării mieilor este în parcarea din faţa Bazei de Agrement din cartierul Ostroveni.

În această perioadă, angajaţii de la SC Pieţe Prest au început să lucreaze la amenajarea abatorului pentru sacrificarea mieilor de Paşte, care se află în imediata apropiere a ştrandului. „Spaţiul ales pentru această activitate este acelaşi ca şi anul trecut, şi anume, parcarea din faţa ştrandului din cartierul Ostroveni. Echipele de muncitori de la SC Pieţe Prest lucrează pentru a monta tot echipamentul necesar comercializării şi sacrificării mieilor pentru păstratrea tradiţiei de Paşte", a declarat Rozin Ceauşescu, directorul de la SC Pieţe Prest. Astfel, în zona respectivă se montează în aceste zile, o piaţă mobilă prevăzută cu toate utilităţile necesare. „Urmează ca în perioada următoare să obţinem autorizaţia de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor", menţionează Rozin Ceauşescu. Piaţa de sacrificare a mieilor va fi deschisă cu zece zile înainte de Paşte.


Carnea de miel, mai scumpă ca anul trecut


„Preţurile pentru închirierea ţarcurilor ce vor fi montate sunt aceleaşi ca şi anul trecut, 5 lei pe metru. Am considerat că fiind o perioadă de criză este bine să menţinem aceeaşi sumă", completează Rozin Ceauşescu, directorul de la SC Pieţe Prest. Reprezentanţii crescătorilor de ovine din judeţ susţin ca în acest an, preţul cărnii de miel va fi mai mare cu 20% decât anul trecut."Vom vinde mieii cu 15 lei pe kilogram în viu şi cu 30 de lei pe kilogram în carcasă. Este o perioadă grea pentru că preţurile furajelor au crescut, iar banii pe subvenţii au întârziat să apară", a precizat Ivan Jinaru, preşedintele filialei Vâlcea a asociaţiei crescătorilor de ovine ROMOVIS.


Ştrandul din Ostroveni, pregătit pentru vară


Tot în această perioadă, angajaţii de la SC Pieţe Prest au vopsit, chituit şi pregătit bazinele şi plajele de la baza de agrement din zona Ostroveni. Echipele de muncitori au efectuat reparaţii la bazine şi la echipamentele de reciclare a apei. De asemenea, au pregătit alimentarea cu apă sărată a unuia dintre bazine.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite