Râmnicu Vâlcea: Hoţii au intrat în febra sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camioneta cu carbune
Camioneta cu carbune

Pentru a pune capăt fenomenului, patrule de poliţie şi jandarmi fac zi şi noapte rondul localităţilor, mai multe grupări fiind anihilate.

  Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă poliţiştii se aşteaptă ca numărul de evenimente, inclusiv cele de furturi din locuinţe şi societăţi comerciale să crească. Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, chestorul Ion Stoica, ne-a spus: „Zi şi noapte organizăm patrule inter-comunale, iar acţiunile organizate în sistem integrat le facem împreună cu jandarmi". În localităţile din Sudul judeţului au reapărut grupuri de etnicii romi care înşeală populaţia. Şefa Compartimentului de Prevenire, insp. Bianaca Toma, ne-a spus: „Aceştia coboară din maşini înmatriculate într-o ţară străină şi sub pretextul că vor să cumpere ceva, în timp ce localnicul merge să ofere marfa respectivă, un membru al grupării îi scotoceşte casa".


80 de tone de cărbune furate cu acte false


  Şeful Poliţiei oraşului Horezu., cms şef Nicolae Sărdărescu ne-a spus: „Recent am anihilat o grupare care folosind acte falsificate a furat cu patru maşini cantitatea de 80 de tone de cărbune de la Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu". Săptămâna trecută, zece tineri, cu vârste între 17 şi 23 de ani au căzut în plasa poliţiştilor după ce au furat bunuri, de peste 50.000 de lei, din casele nesupravegheate din Vaideeni şi Horezu. „Printre membrii grupării se aflau doi elevi, angajatul unei bănci sau tineri care aveau deja un loc de muncă. Asupra lor s-a găsit şi un pistol cu glonţ, calibrul 6 mm", a mai spus cms şef Sărdărescu. „Multă lume pleacă în concedii şi îşi lasă locuinţele nesupravegheate. Populaţia trebuie să ia un minim de măsuri pentru a se proteja împotriva hoţilor" , a spus insp. Bianca Toma.


Sărăcia a scăzut furturile din buzunare


 Anul acesta au fost mult mai multe infracţiuni sesizate în luna octombrie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Au crescut furturile din societăţi comerciale cu 27 la sută, din auto cu 47 la sută, de auto cu 42 la sută. Furturile din buzunare au scăzut cu 50 la sută, semn că vremurile de criză au lăsat populaţia cu buzunarele mai goale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite